Aktivitetsinfo: Sista matchen i grupp 4 innan jul i Vintermästerskapet.
Referat: Lilla Torg Fotbollförening - IFK Klagshamn
Stabil seger
2021-12-11 21:26

Snötäcket hade dragit in över stan och rapporter sa att snövallar hindrade spel på Mariedal. Men en fin insats av Klagshamns ledare gjorde att vi fick spela vår match.

Lite sjukdom i truppen störde uppladdningen men återigen så fick vi ihop ett slagkraftigt lag till matchstart. Coachparet Marcus och Philip valde att köra 4-4-2.

Om första halvlek har jag inte mycket att söga, det jag såg var att vi spelade stabilt och säkert. Låg bra i position och försökte spela kreativt. Ian fick blixtra till ett par gånger och höll nollan när domaren blåste av första halvlek och efter första 40 min ledde vi med 2-0.

I andra halvlek fortsatte vi dominera. Vi var först in i närkamperna och spelade säkert bakåt. De gånger bollen gick förbi backlinjen var Ian redo och avvärjde motståndaranfallen.

Framåt så skapade vi chanser i jämnt flöde. Ytterligare tre mål hanns med och glädjande nog höll Ian nollan hela vägen till att domaren blåste av matchen.

Ännu ett steg i rätt riktning och vi fortsätter vår resa mot nya mål. Dagens stora gläjdeämne var Ians målvaktsspel där han hittat rätt i 11-mannaspelet. Idag levererade han flera fina prestationer som påverkade matchens utveckling.

Ett sent pterbud pga sjukdom från Anton skapade lite frågetecken men Viggo, som inte spelat på ett tag, täckte upp och gjorde en väldigt fin match.

Överlag så är vi iadg starkare och snabbare. Vi är först in i dueller och använder varandra bättre än motståndarna. Vi tror på det vi gör och alla tar sitt ansvar. Det känns som att vi är på rätt spår men måste vara ödmjuka i vårt långsiktiga arbete så vi kan nå de högre växlarna som vi vet att killarna har i sig men som kräver ett hårt och engagerat arbete från hela laget.

Eftersom söndagsmatchen mot Höllviken ställts in så var detta helgens enda match. Nu har vi en match kvar innan julledigheten.

Lilla Torg-Klagshamn 5-0 (2-0)

Målskyttar: Erik, Andreas, Viggo, Edvin och Amir.