SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

FC Rosengård
vs
Lilla Torg Fotbollförening
FC RosengårdvsLilla Torg Fotbollförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 03 december, 19:15
Plats:Rosengårds IP (södra)
Samling:18:30
Aktivitetsinfo: Andra matchen i Vintermästerskapet för Lag Blå i grupp 1.
Referat: FC Rosengård - Lilla Torg Fotbollförening
Karaktärseger i skånskt pisseväder
2021-12-03 22:44

Snön har dragit in över stora delar av landet men fredagskvällen på Rosengård erbjöd endast regn och blåst. Vinterförkylningar och fredagsbjudningar låg bakom lite återbud men vi lyckades kalla ett 14 man starkt lag ändå. Ett extra plus till Ian som med kort varsel täckte upp för en insjuknad Julius. 

När det väl var dags för match var där två lag redo för spel, men ingen domare. 

Därför fick vår egen Tügel hoppa in och agera domare de första 5,5 min innan de lyckats kalla dit en ersättare, som för övrigt lämnade hemmet och en inplanerad bjudning för vänner för att döma,  som sen tog över matchen i ovädret.

Den lite annorlunda förberedelsen och truppens konstellation gjorde att vi enades om att testa traditionella 4-4-2. 

Med Victor S och Anton i mitten och med Adam och Jack på kanterna så ställde vi upp med en något mer defensivt inriktad uppställning. På centralt mittfällt började Amir med Zion och kanterna fylldes ut av Tobbe och Andreas. Spjutspetsar för dagen var Markus och Erik. 

 

Vi började matchen lite väl omständigt. För långsamt bolltempo, för kort spelavstånd och för dålig bredd och djup i anfallsspelet. Men vi tog kampen och låg rätt i position. Vi skapade inte så mycket, bara några ströchanser. Men å andra sidan stängde vi ner det mesta för Rosengård också. Efterhand kom vi in mer och när vi öppnade upp för djupledsspel och tidigare inlägg så skapades chanser och hörnor. En bit in på första halvlek så kom ett inlägg in som styrdes i en hög båge. Målvakten missbedömde den ballongliknande bollen i regnblåsten och tappade bollen via, vad jag såg det som Markus rygg, in i mål. Men de som såg det bättre sa att det var Amirs mål och som kapten får han målet. Vi forsatte kontrollera matchbilden utan att spela på topp och vid en hörna hamnade bollen hos Alexander som sköt in 2-0 via en motståndare. 

 

I halvlek så var det inte mycket att säga. Det var kallt, ruggigt, fredagkväll. Vi frös och även om forboll är kul så ville vi få det avverkat. Marcus drog några taktiska drag innan det var dags för andra halvlek. Med lite motvind så stack inte bollarna iväg på djupet. Rosengård kämpade bra i duellspelet men vi försökte undvika det med snabbare bollrörelser och kombinationer. Steg för steg så börjar det likna 11-mannafotboll. 

Erik hade löpt på friskt under matchen och förtjänade sitt mål som innebar 3-0. Men det är ingen bra ledning, speciellt inte i ruggiga väderförhållanden. Rosengård fick en frispark som sköts över Ian. Medvind och ballongbollar var en jobbig kombination för målvakterna idag. Rosengård fick energi av målet och efter ett tag så avlossades nästa distansskott som seglade hela vägen upp i krysset. Sannolikt var Ian påverkad av kyla och regn som vid det här laget var rätt påfrestande. 

Det var början på en orolig period där vi kände att en säger ledning var på väg att rinna ut i sanden.

 

Nu när vi tappat vår gamla #11 Gustav, en notorisk målskytt, så har en lucka uppstått. Jag vill berömma laget att ta chansen att fylla denna lucka och generellt försöka höja sig för att ta plats i startelvorna som vi ställer upp med. Och vår nya #11 Markus Castro tackade genom att göra Lilla Torgs fjärde och femte mål (och möjligtvis också det första). Kul för Markus att det börjat lossna igen på målfronten och värdefullt i moment där matcher står och väger att man kan ha den där gubben i lådan som vet hur man gör mål. 

I matchens avslutning hade vi ett antal fina lägen. Rosengård hade lite överskottsenergi efter avblåsningarna ibland och vid ett tillfälle lyckades en spelare med bedriften att fälla Tobbe, klaga rejält och få ett gult för att fortsätta gnället tills han fick ett rött. Trots att det är ett Vintermästerskap så valde vi att låta Rosengård ersätta för att vi ser detta som en utbildningsturnering där vi ska förbereda oss så mycket som möjligt inför vårens serier. 

Innan domaren blåste av hade Inti behärskat visat hur man placerar in bollen bakom en chanslös målvakt från distans. 

 

Rosengård-Lilla Torg 2-6 (0-2)

Mål:

Markus x 2

Alex

Erik

Amir

Inti

 

På söndag är det dags för ny match mot Helsingborgs City på bortaplan. 


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Sponsorer
Facebook
Instagram #lillatorgff