Samling:09:30
Referat: Lilla Torg FF vit - Kvarnby IK gul
Tuff match med ribba ut
2021-09-19 12:54

Kvarnby stod för motståndet för dagen när Lilla Torg spelade match på C-nivå. Ja, C-nivå på pappret men vi fick ta ut lag efter motståndarnas laguttagning som definitivt inte var nivåanpassad.

Vi visste ganska väl vad vi kunde förvänta oss. Ett fysiskt och närkampsglatt lag som ofta hotar i djupled. Kvarnby kom till match med en fin skalp efter seger mot Lunds BK på A-nivå (GRATTIS, starkt jobbat!!!) och hade till stora delar samma lag idag.

Matchen började bra, vi rullade boll och hotade Kvarnby. Vi var på tå och klarade oss bra i närkamperna. Efter 5 min så hittade en boll rätt vid bakre stolpen där Tobias styrde in den. Känslan var god och vi hade kontroll på spelet. Som väntat så var Kvarnby inte sena att kliva in i närkamperna och det genererade i många frisparkar för oss. Ryckigt spel, då är det inte lätt att spela fotboll. Kvarnby är farliga i djupled och när vi tvekade i backlinjen och föll istället för att lyfta upp linjen så rann de igenom två gånger och på ett par minuter hade de vänt matchen.

Vi gick till pausvila med underläge. Men känslan var att vi hade en högre växel och att det var upp till oss om vi skulle ta över spelet igen.

I andra perioden så tryckte vi på mer. Skapade chanser men ribban var i vägen ett par gånger. Frisparkarna fortsatte och till slut valde en av deras spelare att rensa up bollen i parken efter att ha väggspelat med omklädningsrummet på 10 m avstånd. Det var ingen reaktion utan ett onödigt agerande som renserade i ett gult kort. Ganska solklart oavsett vem som gör såna saker men det gick inte hem i Kvarnbylägret.

Vi lyckades förvalta övertaget med ett vackert mål där Simon serverade Gustav som på ett tillslag drog en halvvolley i nättaket.

Treperioderssystemet ger fördel till ena laget och idag var solen emot oss i två perioder. I mittperioden hade vi "rätt" sida och skapade då chanser där deras målvakt såg ut att störas av solen, men man får inga poäng av att träffa ribbans undersida.

Inför sista ville vi etablera mer spel och jag tycker att vi hittade fler vägar till avslut. Men det var inte vår dag idag, bollen ville inte in. Kvarnby tryckte på i slutet med några hörnor och slapade ett par vassa chanser men matchen slutade 2-2.

Vi skapade mer heta chanser och tycker att vi var värda segern. Matchen var väldigt ryckig med många frisparkar till följd av hur man väljer att gå in i dueller men idag hade vi ett väldigt övertag i frisparksfördelningen.

Lilla Torg-Kvarnby 2-2 (1-2, 1-0, 0-0)

1-0 Tobias (5)

1-1 Kvarnby (16)

1-2 Kvarnby (19)

2-2 Gustav (48)

Tack till Kvarnby för en bra match som höll en bra nivå. Det är ju svårt med laguttagningar när lag i den här serien tar ut för starka lag sett till nivån och idag tvingades vi att matcha efter motståndarnas laguttagning så detta var mer än A-match än C. Jag tycker dock att vi hittade en bra balans och fick ännu en jämn match.

Och tack till alla som kom och stöttade oss idag!