SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

Lilla Torg FF blå
4 - 2
Sjöbo IF
Lilla Torg FF blå4 - 2Sjöbo IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 oktober, 11:30
Plats:Mariedals IP konstgräs 9-manna
Tävling:
Matchnummer: 131318063
Samling:10:30
Referat: Lilla Torg FF blå - Sjöbo IF
Skön seger efter sömnig start
2021-10-16 13:57

Lördagsförmiddagen bjöd på vackert höstväder när Sjöbo gästade Mariedal för sista gången under höstens A-serie. 

Förutsättningarna var ypperliga när 12 randiga spelare förberedde sig för match. Som vi sett i andra matcher i vår ålder så är det många som spänner sig när det väl gäller, men vi hade goda förhoppningar om att vi skulle vara redo att göra upp med Sjöbo om segern idag. 

 

När det drog ihop sig så visade sig att ingen domare var på plats och det är ju väldigt dåligt. Lagens tränare enades om att kasta in oprövade Mohammed som tidigare gjort väldigt få 9-mannamatcher. Men vi visste förutsättningarna och körde därefter. 

Killarna verkade känna på Sjöbo inledningsvis. Jag fick snabbt uppfattningen om att vi hade ett övertag på kanterna när bollen var på marken och att Sjöbo ville ha spelet mer centralt där de hade sin starkaste spelare. 

Vad som hände sen var att vi blev alltmer passiva, skickade långa bollar utan adress eller fria ytor att nå medan Sjöbo spelade sig igenom ett stillastående och tveksamt Lilla Torg-försvar och då syftar jag på hela laget. Det tog knappt 5 min innan Sjöbo frispelade en anfallare som placerade 0-1 bakom Julius. Men målet blev bortdömt för offside vilket kändes felaktigt från min position. 

 

Vi hoppades på att killarna skulle vakna av detta men tvärtom verkade man vänta på att något skulle hända och att någon annan skulle ta initiativ. I efterföljande sekvens så gjorde Sjöbo helt rättvist 0-1 då deras bästa spelare tog sig en skön promenad genom våra centrala linjer där 2-3 av våra spelare agerade koner och mitt i skottsektorn avlossades ett hårt och välplacerat skott utan chans för Julius. 

Frustrationen på bänken växte sig allt större. Vi försökte byta in energi men matchbilden var densamma. Det var när vi hittade våra kanter eller de få gånger uppspelen gick via Miltons fötter på topp som vi lyckades etablera någon fort av kreativt spel. 

När allt såg som mörkast ut så studsade ett långt inkast in i straffområdet och misskommunikation i Sjöboförsvaret ställde deras målvakt som hittils dominerat luftrummet utan större hot. Bollen letade sig fram till Andreas som fri vid bakre stolpen kunde nicka in kvitteringen som definitivt inte speglade matchbilden. 

 

Sista 5 min hade domaren Milan, som ringts in med kort varsel, kommit och ett domarbyte genomfördes. Första perioden slutade 1-1 och det var inte mycket vi ville ta med oss med en den fribiljett in i matchen som Andreas kvittering innebar. 

 

Marcus tog snacket och det var hårda ord även om jag tycker att var mer än väl befogat att utdela en ordentligt tillrättavisning till killarna. Vi vet vad de kan och då är det inte okej att man inte åtminstone tar kampen. 

 

I andra perioden så hoppades vi att Lilla Torg skulle revanschera sig efter första periodens djupdykning men man valde att inleda lika kraftlöst och passivt. De långa bollarna fortsatte skickas utan egentlig adress. I ett sånt här skede så är indiviuella prestationer viktiga och det var en sådan som gav oss ledningen när Milton bröt sig loss och placerade in 2-1. 

Minuterna därefter var det mycket kamp med få frisparkar och hafsigt spel från båda lagen. I en sådan kampsituation så vann Amir ett motlägg som gav en enormt skruvad rikoschett som resultat. Bollen var på väg utanför målet men ställde deras målvakt totalt. Målet såg väldigt billigt ut men var ett av de turligare som skådats på Mariedal. 

Detta var tack och lov startskottet för killarna som äntligen vaknade till siv efter ungefär halva matchen. Samtidigt som Sjöbo förstås blev mer och mer frustrerade över matchens utvecklig efter deras dominans inledningsvis så började vi spela kontrollerat som ett lag och började använda hela planytan. 

 

Inför sista så försökte vi bara få killarna att fortsätta med ett energirikt spel sista 25 minuterna för säsongen. Och det började bra med 4-1 genom Erik. Men så började Sjöbo hitta bakom vårt mittfält och vid ett läge så hittade de fram till en reducering. Med lite mer än 15 min kvar började lite oro smyga sig in på Lilla Torgs ledarbänk men killarna hade höjt sig efter Amirs motläggsmål och spelade av matchen väl. Det blev inte många fler vassa chanser så matchen slutade 4-2. 

 

Idag får laget dagens beröm för sin karaktär att lyfta sig från en väldigt djup dal. Yttrerna Tobbe, Gustav och Andreas rev friskt på kanterna där de var dominerande när vi höll spelbredden och bollen på marken. Hela centrallinjen rykte upp sig från tveksamma till bestämda bollvinnare under matchens andra halva. 

 

Tack till Sjöbo för en jämn och bra match. Tack till Milan och Mohammed som löste den tråkiga domarmissen och tack till killarna och publiken som jobbade hem en skön seger i höstens sista match. 

 

Lilla Torg-Sjöbo 4-2 (1-1, 2-0, 1-1)

0-1 Sjöbo

1-1 Andreas

2-1 Milton

3-1 Amir

4-1 Erik

4-2 Sjöbo

 

Vi kan summera en A-serie med 16 inspelade poäng. Att förlora mot väldigt starka uppställningar mot Lund och FCT är inget vi kan göra något åt och mot Bjärred orkade vi inte hela matchen. Den oavgjorda matchen mot Lund kändes som en förlust efter att ha tappat två mål i sista perioden, men för övrigt har vi kammat hem fem segrar. Poängmässigt enligt förväntan eller strax däröver men vi hade behövt några fler mål. Vi slutar nånstans mellan 3:a och 5:a beroende på hur den nu haltande tabellen slutar. 

Vi har testat två spelsystem och lagt en grund att bygga vidare på inför nästa års 11-manna. 

 

I C-serien har jag tidigare nämnt att det är svårt att matcha lag när man inte vet vad man får möta. Målet var att ha jämna matcher här och det har vi lyckats med. Plumparna i laguttagning är när vi tvingats ta starkare lag än vi önskar på C-nivå för att matcha motståndet. Poängmässigt är vi ledare överens om att vi fått snålt utbetalt sett till prestationerna. Men oskärpa i avsluten har kostat oss en hel del poäng här och det får vi ta med oss. Starkt att även här ha genomfört ett formationsskifte från 3-4-1 till 2-4-2. 

Vi slutar på en 4:e plats men borde kunnat vara med i toppen här. 

 

Därutöver har vi haft en del träningsmatcher mot Oxie där truppen fått spela av sig och där visat fina intentioner och kombinationer. 


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Sponsorer
Facebook
Instagram #lillatorgff