Aktivitetsinfo: Kom väl förberedda för match. Svarta strumpor och shorts (mörka långkalsonger under shortsen om aktuellt).
Referat: Lunds BK - Lilla Torg FF blå
Oavgjort i upphämtningarnas match
2021-09-25 13:20

Skåneboll lyckas återigen lotta så våra matcher mot Krubban spelas på Klostergården så det var bara till att bege sig till Lunds södra delar för ännu en tät drabbning. Ett Lund som kom från en viktig seger igår i Skåneseriens seriefinal mot Hyllie. Lund hade valt att vila sina tunga pjäser från tidigare kamper och vi hade en del frånvarande, men det var ändå två taggade lag som kom till spel.

För att vara i senare delen av september så var de vädermässiga förutsättningarna goda och en ganska ojämn gräsmatta ställde krav på spelarnas tekniska nivå. Det blåste visserligen i planens nordvästliga riktning vilket gav ena laget medvind periodvis.

Lund har beviseligen en hög teknisk grundnivå i truppen. De tog initiativet med ett bra och skickligt passningsspel medan vi fokuserade på att hitta positioner och ta kampen. Första perioden är Lund bättre men vi har faktiskt de två farligaste chanserna. Men perioden slutade mållöst.

Vi spelade bra sett till motståndet och planen. Fick inte igång det spel vi försökte men när vi försökte etablera spel så var ettriga motståndare där och störde. Flera gånger på ett tufft sätt men vi fick inte många frisparkar.

Lund fick spela ett annorlunda spel i motvinden i andra perioden och det blev mycket kamp utan de där riktiga chanserna. Men så kom vi fel i försvarsarbetet en gång och blev straffade direkt. Strax efter kom ännu ett genombrott utan chans för Julius och resultatet sved hårt när vi återigen gick till pausvila. 0-2 efter två mål på 5 min.

Coach Marcus kände dock att vi hade så mycket mer så vi ändrade lite taktik. Mindre trygghet bakåt, mer tryck framåt. 2-4-2 med vilja att pressa ner motståndarna. Våra killar anpassade sig också till bedömningsnivån och gick in som motståndarna i närkamperna.

Resultatet av denna taktiska ändring var att Lund, som verkade ha sänkt garden, blev tagna på sängen. Vi lyckades störa dem högt och vända spelet på ett vägvinnande sätt. Efter drygt halva andra perioden så fick vi vår första reducering och strax efter kvitterade vi genom att forcera in bollen med närkampsspel som Lund använt mot oss i två perioder. Det kändes bra i laget. Trots tidigare förkylningar och skador så hittade vi en balans där de av våra spelare som var inne på plan fick ut mycket av sin kapacitet. Frustrationen började växa i motståndarlägret och vi fortsatte vår offensiv. Efter en timmes spel hittade vi rätt ytterligare två gånger och hade vänt till 4-2. Men som vi visste är där hög spelkompetens i Lunds BK och när deras för dagen bästa spelare Leo Madsen löpte sig fri med Julius direkt efter avspark och reducerade så var det upplagt för en nervös avslutning.

Vi valde at ligga kvar med vår formation och hoppades på att komma rätt i närkamperna så vi kunde störa deras offensiv och det såg okej ut trots en mental stress av reduceringen. Julius hann med några vassa parader när de hittade igenom vårt försvar. Men så kom ännu ett läge där Lund lyckades kvittera både på resultattavlan och i offsidemål. Sista 10 hände inte så mycket mer, mest kamp och mittfältsspel.

Domaren blåste av matchen och lagen delade på poängen. Även om båda lagen var besvikna så ska vi vara nöjda med så mycket idag. Laget höjde sig mot ett av Skånes starkaste trupper på bortaplan. Man visade karaktär när det var som mörkast och lyckades dessutom irritera och störa Lund till att komma ifrån det spel de är så duktiga på. Kampen i sista perioden gav oss också många lägen där vi vann boll för att vi fullföljde i närkamperna på samma sätt som motståndarna så vägvinnande tagit initiativet mot oss i de två inledande perioderna.

Laget lämnar Lund med en fin insats i bagaget. Julius är stabil och inger stor trygghet i vårt bakre led. Viggo och Anton kliver fram majestätiskt när vi går ner på tvåbackslinje. Trots mycket drag och slit så går de vinnande ur de flesta duellerna i sista perioden. Jack och Adam lyfte sig när de var yttrar i vår offensiva taktik och ägdre kanterna under stora delar i sista perioden. En för dagen hängig Amir dominerade ändå på mitten, ofta med en mltståndare som ryggsäck, tillsammans med sina ettriga radarkollegor Zion och Casper. Gustav sliter under 75 min och har fått utdelning i avsluten vilket är skönt för honom och värdefullt för laget. Milton och Erik kämpade väl när de var på topp men när båda var inne samtidigt så skapade de desto mer och höjde sig ett par nivåer. Alex var inte på topp men spelade ändå enkelt och modigt när de andra behövde avlastas.

Och så dagens plus: Tage Hoff. Att som 08:a gå in från start i en match mot bland de starkaste motstånden i regionen som dessutom är ett år äldre är starkt. Självklart fanns en del nervösitet med i bilden men han växte in i matchen med god hjälp från lagkamraterna.

Även om vi hade mått ännu bättre med 3 p så ska vi vara stolta över dagens prestation och ta med oss vändningen i sista perioden där vi visar att även de bästa lagen går att rubba.

Imorgon är det match för lag vit borta i Svedala och STU för några spelare. När vi sen går in i oktober månad så börjar en tuff period med triss i hemmamatcher.