IF Limhamn Bunkeflo 20 - 2Lilla Torg FF blå

Samling:09:00
Referat: IF Limhamn Bunkeflo 2 - Lilla Torg FF blå
Seger på Brovallen
2021-08-21 12:44

Höstens andra match spelades borta på Brovallen mot duktiga LB07. Vårens match blev en historia vi snabbt vill glömma där LB spelade ut hela sitt register och vann övertygande. Men vi har nött på och har en idé. Vi vet att killarna har mycket i sig men inte alltid får ut det vilket är frustrerande för både oss ledare och spelarna själva.

Marcus hade några taktiska drag som presenterades innan match. Det byggde på en fast tro och hårt arbete och killarna hängde på från start.

Vi var hungrigare än LB från start. Det syntes över hela planen och till skillnad mot andra matcher valde vi att pressa motståndarna tidigt på den för dagen lilla planen. En planyta som kändes fördelaktig för vår del då vi hann in på LB innan de etablerade sitt tekniska och kreativa spel. När vi vann boll så vågade vi gå fram och först spelades bollen fram till Andreas som i öppet läge gjorde ledningsmålet. Vi stannade inte upp utan valde att pressa över hela ytan och i pressen fann Amir ett läge där han smällde in bollen i nätmaskorna. LB var inte sig lika i första perioden och vi kände att vi kom rätt i vårt spel. Men ett så bra lag som LB skapar även om de inte är på topp. Men Julius var bestämd och räddade två vassa lägen varav ett rent friläge. Någon boll i målramen åt båda hållen hann man med innan domaren blåste av för paus. En skön känsla att gå av planen med ledning.

Vi visste att det inte skulle bli samma LB som kom ut i andra perioden. Men vi fortsatte med vår press och försök att överraska på fasta. Skillnaden var att vi blev tröttare av allt löpande och att ge LB 2-3 sek mer innebär också att ge dem initiativet. Så andra perioden blev mer försvar och mer långt och rakt spel vilket inte gav oss ro och vila. Andra perioden gick på poäng till LB men Julius och backarna höll tätt.

Inför sista perioden försökte vi ligga närmare på dem. De hade, förutom sitt fina spel, ett ständigt kraftfullt hot på topp. Amirs vila sista 7-8 min i andra perioden gav honom ny kraft som stärkte upp på mitten. Jack klev av men då gick Adam ner och Zion steppade upp på mitten. Gustav , Andreas och Markus slet med hög intensitet. Alex hittade fötterna på offensiv planhalva på våra offensiva pjäser så att vi kunde etablera mer spel. Samtidigt som backarna stängde av det mesta. Julius klev fram med ännu några fantomräddningar där ännu ett friläge vad den vackraste och mest matchavgörande. Vi hade också ett par chanser där en sekvens gav oss 2-3 gyllene lägen att punktera matchen, men målvakterna fick visa upp sina bästa sidor och spikade igen även i sista perioden.

En skön seger och nya poäng inkasserade. Killarna ska vara nöjda med sin insats. Idag hade vi tre avbytare men klarade det bra ändå.

Imorgon är det ny match för lag vit. Hemma på Mariedal kl 13.00 på gräset. Kom gärna och stötta killarna!