Aktivitetsinfo: Hemmamatch mot Bjärred. Förbered er väl!
Referat: Lilla Torg FF blå - Bjärreds IF röd
Förlust i tät kamp
2021-10-03 18:36

Då Malmö Stad tvångsförflyttade matchen mot Bjärred när höstregnet började i september så fick vi hitta ett nytt datum. Och det blev på söndagseftermiddagen, återigen hemma på Mariedal.

Bjärred stod för motståndet och vi har haft många tuffa och jobbiga matcher mot dem. Trots att de tappat duktige Anton Höög till MFF så var det ett ruggigt starkt lag vi ställdes mot.

Men känslan var att vi hade rätt form för att ge dem en ordentlig kamp.

Matchen började bra. Två lag som ville vinna och som var redo att ta kampen. Bjärred använde sin fysik så det fanns inte utrymme att gå in halvdant. Vi tog ledningen i första perioden efter en påpasslig brytning på utanför straffområdet och de kvitterade strax därefter, sen var målkavalkaden igång. Det var inte dåliga försvar utan duktiga offensiver som bjöd på sex mål innan domaren Milan blåste av för de första 25 min. Bjärred avslutade med en säker straff efter att vårt försvar oturligt snubblat ner en motståndare i straffområdet.

I andra så tog Bjärred ledningen men vi lyckades kvittera igen på en lång hörna på bortre stolpen. Därefter var det mycket kamp. Vi hade lite otur i närkampssituationerna när du tog en hel del stryk utan att få så mycket med oss och därför blev det en period med mycket kamp och spelvändningar. Men när domaren blåste av för andra perioden så var ställningen 4-4.

I sista ville båda lagen vinna men det var nog så att vi inte lyckades mobilisera rätt kraft och offensiv för att växla upp för seger såsom killarna skämt bort oss i tidigare matcher. Vi var steget efter och sekunderna för långsamma i våra beslut. Bjärred var inte mycker bättre men vann sista perioden på poäng spelmässigt och tyvärr lyckades de göra ett mål som vi inte kunde svara på. Målet var ett bra avslut med en olycklig retur som Bjärred var först på och lyckades tråckla in trots två räddningar av Julius. Ingripandet var inte svagt utan oturligt men som målvakt blottas man vid varje ingripande som påverkar matchen. Där är säker 15-20 aktioner under matchen för övrigt som inte heller är 100% men det städas oftast bort.

Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag. När vi slickar våra sår så måste vi ta med oss de positiva tendenserna från helgens två matcher samt glädjas åt de framsteg vi gjort under hösten.

Ett stort till duktiga Bjärred, våra killar som bjöd upp till kamp i 75 minuter, domaren Milan och publiken som alla bidrog till en bra och välspelad match. Vi önskar Bjärred lycka till framöver och fokuserar på höstens sista matcher för våra båda lag.

Lilla Torg-Bjärred 4-5 (3-3, 1-1, 0-1)