Lilla Torg FF blå2 - 8IF Limhamn Bunkeflo 2

Samling:09:30
Referat: Lilla Torg FF blå - IF Limhamn Bunkeflo 2
Uppvisning på Mariedal
2021-06-19 14:20

Sommarvärmen har definivt kommit till Malmö och att matchen mot LB började kl 10.30 var ingen fördel för spelarna. Med två segrar i bagaget så hoppades vi att laget skulle fortsätta sin positiva trend. På uppvärmningen såg killarna bra ut...

Matchen började med tydlighet från LB vad de ville. Hård återerövringspress och fin possession. Ungefär det vi eftersträvar. Men det var en sån där dag då det inte gick som vi ville. Vi var steget efter, lite för passiva och lite väl slarviga. Deras spelare var i ständig rörelse när de hade bollen. Våra stod mest stilla eller ville byta. Vi ska tillägga att dagens LB är det bäst spelande laget vi mött i år och det vi gav dem tog de vara på och straffade oss hårt.

I första perioden vann de mycket närkamper och hade klart mest boll. Även om vi inte kom in som vi skulle så höll vi spelet väl i försvarslinjen och det stod bara 1-0 efter första perioden. Tyvärr fick ett av dagens frågetecken, Ebbe, kliva av pga skada och vi fick möblera om i backlinjen. Ersättarna gjorde det väl men rotationerna och de ständiga bytena gjorde att vi aldrig hittade något motvapen.

I mellanperioden hann vi knappt spela igång perioden innan LB vunnit boll och lirkat sig fram till ett friläge. Det som skiljde andra och tredje perioden var att vi nu började slarva. Två baklängesmål som var på tok för billiga och hängande huvud på de blåsvarta samtidigt som LB sköljde över oss i våg efter våg. Tack och lov kände en LB-spelare för att sparka bort bollen helt i onödan. Ett korrekt gult kort som var lika meningslöst att försöka snacka bort som att köra i 100 på en 40-väg. Men LB var heta idag och försökte snacka bort det. Femminutersutvisningen gav oss lite andrum och vi kunde gå till pausvila med en man mer på plan.

I sista hade vi inte mycket val. Nollställa och ta med oss en bra period. I likhet med våra bjudningar så slarvade en motståndare så att Gustav kunde stötbryta in reduceringen. Men kraften på plan fanns hos de röda motståndarna. Trots en man mer så tilläts en spelare åka slalom fram till Julius och sätta bollen kyligt i mål.

Något en annan LB-spelare kopierade strax efter med samma sura utfall för oss.

Vi ska tillägga att domaren la in en kortare vätskepaus mitt i respektive period. Inför sista perioden så fick killarna helt andra direktiv. Vinn boll och slå långt. Jobba sen stenhårt på deras backar.

Sista 12 min försökte vi. Det var inget skönspel men det var vår bästa period i matchen. Victor nickade in en hörna. Vi skapade några chanser till och LB skapade mindre än de gjort tidigare i matchen.

Dagens plus går till Tobias som slet på sin kant hela matchen och jag nämna Viggo som försökte hålla mittförsvaret tätt trots en enorm uppförsbacke.

Matchens klippa var deras mittback som både avvärjde det mesta vi försökte åstadkomma samt iscensatte många effektiva omställningar.

Tack till domare, LB och publik. Vi siktar vi mot avslutningen av vårsäsongen. Alla får ösa på till max så blir detta bra.

Lilla Torg-LB 2-8 (0-1, 0-4, 2-3)