Samling:12:00
Referat: Lilla Torg FF - FC Trelleborg
Herrarna kryssade mot FC Trelleborg
2021-08-16 08:22

Torgets herrar var tillbaka på Mariedal för söndagsmatch mot FC Trelleborg. Det blev en intensiv start på båda halvlekarna. I första halvleks början var det mål i dublett och i andra halvleks början var det röda kort i dublett som satte tonen.

Det blev en lika intensiv start på match som senast mot FC Bellevue. Då stod det 1-1 efter 4 minuter. Nu stod det 1-1 efter lika många minuter. Gästerna tog ledningen i den andra minuten när ett långt inkast nickades undan av Axel Harletun i Torget men oturligt nog träffade hans nick bakhuvudet på Trelleborgs Andreas Hansson och seglade in i hemmalagets mål.

Axel Harletun var matchinledningens huvudperson och i den fjärde minuten kom han fri på bortre stolpen efter en hörna från Philip Bengtsson. 1-1 nickade han in vid målvaktens stolpe och ordningen var återställd.

I den femte minuten passade Harletun på att ta ett gult kort också när han stoppade ett omställningsläge.

Det var en böljande och intensiv fotbollsmatch i den första halvleken och många försök till omställningar med perioder där ett av lagen i korta stunder lyckades etablera spel på offensiv planhalva. I ett av omställningslägena lyckades Trelleborg frispela sin vänsterytter som kom fri med Malte Olsson men hemmamålvakten lyckades rädda avslutet.

Det blev en intensiv start även på andra halvlek men av andra anledningar. I den 50:e minuten drog gästernas Erik Arrhenius på sig sitt andra gula kort när han i besvikelse över ett domslut sparkade undan bollen efter avblåsning.

Bara tre minuter senare drog domaren åter upp det röda kortet och denna gång var det Johan Kronvall som fick syna det. FC Trelleborg var plötsligt reducerade till 9 man och Torget hade 35 minuter på sig att förvalta det numerära överläget.

De stora ytorna blev på kanterna och det var där Torget gång efter annan tog sig fram till gästernas straffområde och försökte skapa chanser. Inlägg efter inlägg testades med varierande kvalitet men hemmalaget fick allt som oftast se gästernas backlinje nicka undan försöken. Med 20 minuter kvar fick Axel Harletun en stor chans när han fick ett inlägg på bortre stolpen och från nära håll placerade han bollen precis utanför stolpen.

FC Trelleborg försvarade sig heroiskt och i den 78:e minuten var de nära att få utdelning i andra änden. En snabb omställning höll på att innebära ett bortamål när deras anfallare fick ett inspel i straffområdet från höger och sträckte sig fram för att nå bollen men fick inte bättre träff än att avslutet gick utanför.

Den sista möjligheten fick sedan hemmalaget när "Niti" Mulaj sköt i ribban men det oavgjorda resultatet stod sig matchen ut.