Samling:13:00
Referat: FC Bellevue - Lilla Torg FF
Torget vände och vann höstpremiären
2021-08-08 12:51

Torgets herrlag återstartade seriespelet på Mellanhedens IP under lördagseftermiddagen. För motståndet stod FC Bellevue som Torget vann mot hemma på Mariedal under det korta seriespelet som hanns med innan sommaruppehållet.

Det var för dagen vitklädda Torget som började bäst och redan i den andra matchminuten samspelade Joakim Holmberg och Arianit Mulaj på vänstersidan innan den senare frispelade Sebastian Kellgren i djupled på andra kanten. Kellgren placerade in ledningsmålet vid bortre stolpen och drömstarten var ett faktum.

Det skulle dock inte vara så länge utan redan i den fjärde minuten kvitterade hemmalaget genom Abdallah Razeq efter att Torget först lyckats försvara en hörna men i efterspelet blev Razeq fri på bortre stolpen och kunde från nära håll kvittera.

Efter kvitteringen var det FC Bellevue som var det spelförande laget och Torget fick inrikta sig på att spela försvarsspel djupt ner i plan vilket gjorde att man fick svårt att etablera något eget spel när man väl vann bollen. Hemmalaget skulle ta ledningen så småningom men först fick Malte Olsson i Torgets mål hjälpa laget med två frilägesräddningar.

När ledningsmålet väl kom fanns det inget han kunder göra. Ett inspel från högerkanten fann Markus Jönsson fri i straffområdet. Därifrån kunde han placera in 2-1 i den tjugonde minuten.

3-1 kom även det när Torget tappade boll i speluppbyggnaden och en snabb kontring avslutades av Elliot Sandström som vek in från vänsterkanten och placerade in bollen i det bortre hörnet. I det läget såg Torget ut som ett slaget lag då både resultat och spelet ute på plan var till klar fördel för Bellevue.

Precis innan paus fick man en livlina när Filip Ranmo revs ner av en hemmaförsvarare utanför straffområdet. "Niti" Mulaj tog frisparken och palcerade den fint över muren och in i mål.

I paus gjorde gästerna ett byte när Petter Schumacher ersatte Anton Pramberg och tränarstaben valde en offensivare balans på laget och gick för att få till en forcering redan från start i andra halvlek.

Torgets plan gav en öppnare matchbild där båda lagen fick fler omställningslägen och Malte Olsson fick återigen göra några kvalificerade räddningar för att hålla sitt lag kvar i matchen.

I den 60:e minuten gjorde sedan Torget ett trippelbyte när Axel Harletun, Joakim Holmberg och "Niti" Mulaj ersattes av Emil Bjurgren, Edvin Nilsson och Edvard Plönning.

I den 74:e minuten jagade Plönning hela Bellevues försvar och när de sedan valde att spela hem till målvakten fortsatte han sin jakt och fick utdelning. Målvaktens rensning träffade Plönning på ett av de mer ädla ställena och gick in i mål.

Torget hade fått momentum i matchen och kändes helt plötsligt som mest sannolika att vinna matchen.

Så skulle det också bli till slut. I den 91:e minuten fick Philip Bengtsson bollen ute på vänstersidan vid mittplan. Därifrån slog han en utmärkt crossboll till debuterande nyförvärvet Mattias Andersson som spelade in bollen till Edvard Plönning. Plönning rakade in bollen i mål och vändningen var ett faktum.

Bellevue hann inte få till någon kvitteringsjakt och Torget inleder därmed höstsäsongen med en stark seger som framförallt ska tillskrivas stark moral och att laget aldrig slutade försöka trots ett tufft utgångsläge en bit in i matchen.