P16 år (Födda 2007/08)
Referat: Limhamn FC 3 - Lilla Torg FF svart
Efterlängtad seger
2022-05-15 13:12, P16 år (Födda 2007/08)

Efter förra veckans tråkiga avslutning med den avbrutna matchen var det åter dags för en ny match. För motståndet stod coach Amir och hans Limhamns FC. De spelar på tre olika nivåer och detta lag har han gjort ett fint arbete med. Många spelare är nya men skolas i en disciplinerad och välutbildad miljö.

Vi förväntades styra matchen men i början var LFC heta. De gick in i alla dueller över hela planen medan vi avvaktade lite väl mycket i enstaka dueller. Medan vi inte kommer hela vägen till målchanser så har de två hela chanser, en i stolpen och ett friläge som Ian räddar.
Men stegvis jobbar vi oss in i duellerna och tar över matchen. Vi skapar mer men avsluten är för tama eller så räddade deras målvakt. LFC är lojala mot sitt lag i sitt arbete över hela planen men några tillfällen fick vi ta emot tryckare som kunde lett till straffar.

Från ingenstans så hittade Samuel fram på kanten och avlossade ett skott som såg ut att vara ännu en bränd chans men bollen hittade in! Vi fortsatte halvleken som väntat men utdelningen var låg tills Tage avlossade bössan från distans.

2-0 i halvlek. Vi beslutade oss för att höja alla moment något steg. Bibehålla fart och rörelse och hade som mål att producera fler mål i andra än i första halvlek.

Vi skapade definitivt chanser men brände för mycket. Deras målvakt räddade också ännu fler chanser i andra och någon boll tog i målramen. En bit in i andra halvlek så varnades en av deras spelare, oklart för vad men det visade att där faktiskt var en domare på planen. Vi var tveksamma eftersom det mesta släpptes. Handbollar, låsta bollar av liggande spelare och andra förväntade avblåsningar uteblev åt båda hållen. Det hade varit kul med någon form av engagemang från rättsskiparen med det fick vi inte se mycket av idag.

Han var iallafall fantastisk oå ett hålla tiden så när prick 40 min passerat blåstes matchen av och vårens första serievinst var ett faktum.

Vi får ta med oss den skäna känslan av 3 p, ett rörligt och kreativt anfallsspel och att vi ändå gjorde fem mål. Samuel gjorde ett hattrick och duon Inti/Kevin stack återigen ut genom stor dominans på mitten och ett väldigt arbete över hela planen. Ingen i laget föll ur ramen utan alla gjorde vad som förväntade sig och de flersta fick ordentligt med speltid.

Limhamns FC-Lilla Torg 0-5 (0-2)

Målskyttar: Samuel x 3, Tage och Liam