Ända in i kaklet
2019-09-29 17:46
Anton stänger matchen med sitt 5-3 mål
Lag Svart stod för en stark insats i dagens hemmamatch mot Skegrie. Hela P07 befinner sig nu i en positiv trend efter en trögstartad höst. Vi är redo att göra jobbet som förväntas av varje spelare och det ger resultat. Och även om det satt långt inne så visade det sig att det lönar sig att köra hela vägen...
Lilla Torg började matchen på rösta sätt med fart och bra lagarbete. Jag "skulle bara" iväg en liten runda och några minuter senare stod det 2-0 till oss. Klar fördel och rättvis ledning.
I andra slappnade vi av mot ett kämpande och rakt spelande Skegrie. Till slut höll vi inte emot och Skegrie hann både reducera och kvittera innan domaren blåste av. Känslan var att det var onödigt att tappa ledningen och att det helt och hållet var upp till oss hur kul sista perioden skulle bli.
Tredje perioden började med några småchanser och tendens till att vi skulle återta kommandot när Skegrie återigen hittade igenom med en lång boll och hade plötsligt vänt matchen.
Tack och lov höll vår positiva trend i sig och vi lyfte oss trots ett mentalt tungt underläge i matchen.
En viktig sekvens är när vi, till skillnad från andra periodens borttappade och slarviga hörnor, slår in en hörna bestämt och går på bollen för att vara först. Det förarbetet gjorde att bollen studsade fram till Amir som i höjd med straffpunkten dundrade in bollen på halvvolley. Kontrollerat, vackert, otagbart och framförallt en signal till övriga laget att NU KÖR VI.
Och sen gick fort. 4-3 i en snabb omställning för att Anton skulle få avsluta målskyttet och fastställa resultatet till 5-3.

Som åskådare idag kan jag bara tacka för underhållningen. Trots var dipp i andra perioden var det en välspelad, schysst och publikunderhållande match med många vändningar och mål. Tack till motståndare och domare också för en fin insats.
Vi sprider ut målskyttet över flera spelare, vilket är en lagstyrka som kommer betyda mycket framöver. Vi börjar också inse vinsten av att använda hela bredden i anfallsspelet.

En välförtjänt seger sett över 60 min firades med sång i omklädningsrummet efter matchen.