SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Oxie SK röd
vs
Lilla Torg FF blå
Oxie SK rödvsLilla Torg FF blå

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 05 oktober, 12:00
Plats:Oxievångs IP, konstgräs 7-manna 2
Tävling:
Matchnummer: 131531048
Samling:11:15, Oxievångs IP
Aktivitetsinfo: Svarta strumpor, svarta shorts/långkalsonger/byxor.
Glöm inte vattenflaska.
Dagen då inget stämde
2019-10-05 13:57
Oxie-Lilla Torg innan matchen
Ännu en match med dubbla matcher. Förutsättningar som ställer krav på vår trupp. 
Med spelare som inte tränar och återbud tvingades vi till att låna 08:or till Lag Svart och låta några dubbla i Lag Blå.
Redan på samlingen och uppvärmningen visade killarna att de inte var redo att ta jobbet som de så fint gjort på sistone...
Amir skyndade sig hem från sitt födelsedagsfirande i Halmstad och trion Josef-Victor-Julius hann nätt och jämnt andas ut lite efter Lag Svarts seger mot Oxie med 6-4. Erik fick också stressa till samlingen. Men när vi gick ut på planen så var det ändå 11 man som visat bra form och sa sig vara redo för match. 

Oxie började matchen bra i första perioden. Jag tycker dock att vi gjorde det ok inledningsvis i kampmomentet, men inledningen påminde om Hylliematchen. Då hade vi lite tur och redde ut försvaret samtidigt som vi hade anfallsspel. 
Idag var det en väldigt liten plan (förminskad 7-manna) och ett fysiskt starkt lag som stod på andra sidan.
Och spelet blev inte som vi önskade och de hamnade i öppna skottlägen samtidigt som våra spelare mer stod vägen för Julius i målet. Innan första period var över så hade Oxie gjort mål. Tyvärr för vår del rann det iväg till 4-0. I nästan 45 minuter spelade vi med en man mer. Tidigare har vi valt att inte sätta in en extra spelare utan ta smällen när den kommer, men idag var det en sån där dag då inget fungerade. 
Jag tycker ändå att första perioden var förhållandevis jämn under stora delar, men vi kan inte spela på halvfart och tro att det löser sig. 

I andra lät jag killarna få involvera sig i taktiken. Ska vi spela med två mittemot eller tre backar. Valet föll på det sistnämnda. Av förklarliga skäl stoppade vi blödningen med en man mer men tyvärr använde vi inte extraspelaren till att ta över matchen utan det blev en jämn inledning. Men Oxie gör först ett mål till i andra perioden. Och sen får de en frispark som enbart beror på att Julius straffområde var så smalt. Domaren gör rätt, Julius tar sin retur rent instinktivt på ett avstånd som inte ens varit i höjd med straffpunkten på en normalstor plan. Men frisparken är så nära mål att det är som en straff och 6-0 är ett faktum innan perioden var över.

I sista beslutade vi oss för att kämpa för hedern och putsa till siffrorna. Istället faller vi igenom helt. Skapar knappt något och Oxie ser ut att ha en man mer. Knappt någon vill ta jobbet, ingen försöker ta jobbet, alla överlämnar ansvaret till något annan. Två mål till och en riktig käftsmäll. 0-8
Gustav visade en vilja i delar av matchen som vi hade behövt mer av, men det hjälpte inte en dag som denna. Det ska han ha beröm för! Tre killar dubblade för att vi skulle få ihop lag till match. Stort tack för det.

Efter matchen vill jag höra killarna själv svara på varför de inte ens gav det en chans, varför det bara var Oxiespelare på planen som ville vinna. Och en stor eloge till killarna som är stora nog att erkänna att man tagit ut segern i förskott, att man la för mycket fokus på domarens frisparksnivå så man hellre klev undan än drog på sig en frispark samt att ingen hade viljan och inställningen att ta jobbet för laget. 
Samtliga tre saker måste vi städa bort. Inget lag vinner matcher innan de har börjat. Vi kan tycka saker om bedömningar men det kan inte gå ut över vår prestation och arbete. Och sist men inte minst, är man inte redo att ta jobbet som 12-åring så får man fundera på om man ska spela matchen.
Samtliga killar har en god kompetens och har presterat bra på A-nivå. Så det handlar bara om varje spelares inställning och vilja att prestera på topp för dagen. 

Det är bra att gratulera Oxie till en riktigt fin match så får vi se till att ge dem en jäkla kamp nästa gång vi möts!


<< Tillbaka

 
 
Sponsorer
Facebook