SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

Lilla Torg FF
1 - 3
Landskrona BoIS
Lilla Torg FF 1 - 3Landskrona BoIS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 16 oktober, 14:30
Plats:Mariedals IP konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 130957029
Samling:13:30
Trupp:Adam Tügel
Alexander Jönsson
Andreas Hansen
Anton Persson Wahlgren
Casper Lundqvist
Edvin Boberg
Enzo Melkersson
Erik Kongslöv
Jack Robèrt
Julius Söreklint
Tobias Persson
Victor Rodzevski
Victor Sezayesh
Zion Anderberg Fremark
Sista matchen
2022-10-16 21:09

Så var höstens sista match kommen. En framflyttad match mot tabellettan Landskrona BoIS. 
En höstsäsong som inte speglat vår prestation alltid men idag gav vi oss fan på att vi skulle avsluta på bästa sätt oavsett motståndet eller förutsättningarna. 

Eftersom planbokningen inte var optimal och knattematcherna drog up på tiden så blev det en lite hackig uppladdning. 

När matchen väl drog igång så tog BoIS tag i taktpinnen direkt. På vissa håll var vi inte på tå och det ledde till en billig hörna som i sin tur nickades mot mål. Med bättre kommunikation så hade vi kunnat rensa bollen men fick istället se den segla in i nätmaskorna med bara några minuter spelade. Några minuter senare så kom ett nytt inspel från vänster som elegant sköts o mål utan minsta chans för Julius.

 

Der var inte starten man önskar mot serieledarna men Lilla Torg valde att knyta näven och köra på. Man la sig rätt i position och började ta kampen bättre. Men offensivt blev det mest ströanfall mot en ganska isolerad Enzo som gjorde vad han kunde.

 

Efter ett tag så bröt vi bollarna tidigare och kunde så nätt flytta upp spelet. Men BoIS var aggressiva. Ofta med frisparkar och tydlig signalering från domaren att de kom med dubbarna före. Och inte ens när Enzo väl tog sig förbi sin försvarare för att få benen undansparkade så blev det något, då är det svårt att utmana motstånd som idag. 

Men vid en frispark så såg det ut som att deras målvakt hade bollen men tappade den efter kontakt med en av våra spelare. Bollen landade framför Alex som lyckades reducera.

 

Känslan i paus var ändå god. 1-2 och vi var på väg in alltmer i matchen. I andra blev det mer kamp. Domaren hittade en bättre nivå och det var inga solklara chanser till BoIS utan mycket mittfältskamp.

Båda lagen påverkades av den stundtals kraftiga sidovinden som kom från Kronprinsen. Vid ett tillfälle när Julius skulle skjuta in bollen på en inspark så var vinden så störande att det dröjde och det skulle visa sig att vinden och Julius inte var vänner idag. En diagonal långboll kom och Julius gick ut. Vinden drog ut bollen snabbare än beräknat och Julius tog bollen uppskattningsvis några centimeter utanför straffområdet. Solklar frispark och gult kort. 

Men domaren valde att se det annorlunda och vifta med det röda kortet, något som varken Lilla Torg-supportrarna, neutrala eller BoIS-falangen riktigt höll med om. Ett klart matchavgörande beslut som visserligen är en bedömningsfråga men lite känsla kan man önska i såna här lägen. 
Det är ingen målchans, överträdelsen är hårfin och vinden har en starkt påverkande effekt. Det är ingen CL-final heller så med bättre känsla i bedömningen så hade lagen och publiken kunnat ha en roligare och mer intressant avslutning framför sig.

 

Istället får Julius avsluta sin höstsäsong lite väl snöpligt och Jack får offra sig för laget och hoppa in i mål. Det ska tilläggas att han gör det riktigt bra, speciellt när BoIS gjorde mål på den, av utvisningen, efterföljande frisparken. 

Matchen dör. Vi får försvara oss ännu mer desperat och BoIS trillar boll på mitten med några försök att komma till avslut. Det blir mest en lättnad när matchen blåstes av och ännu en "hedersam förlust" inkasserades. 

I det stora hela gjorde vi vad vi kunde idag. Ett antal spelare kom inte upp i nivå och det har vi inte råd med utan hela laget var tvungna att maxprestera för att utmana idag. 

Säsongen är över. Det som kändes så bra i Gothia blev något helt annat. Vi kom inte upp i önskad nivå och vi har inte haft den kontinuitet som vi hade behövt beroende på skador och andra spelarförluster. 
Killarna har dock försökt och hållit ut trots stundtals rejäl motvind. 

På onsdag hålls ett möte mellan ledarna och klubben, därefter vet vi hur framtiden för laget ser ut. 
Vad jag vet är att min tid som tränare laget är över. I år har min roll varit mer passiv så steget att kliva åt sidan känns naturligt.


Allt har ett slut och därför var det extra tomt idag när matchen blåstes av men minnen och bilder lever vidare. Så jag tackar för mig och önskar alla lycka till framöver. 

Lilla Torg-Landskrona BoIS 1-3 (1-2)

 

/Anders


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Sponsorer
Facebook
Instagram #lillatorgff