SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

BK Olympic
3 - 2
Lilla Torg FF
BK Olympic 3 - 2Lilla Torg FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 24 september, 11:00
Plats:Lindängens IP, Malmö konstgräs 1
Tävling:
Matchnummer: 130957034
Trupp:Adam Tügel
Alexander Jönsson
Andreas Hansen
Casper Lundqvist
Edvard Lundström
Edvin Boberg
Erik Kongslöv
Inti Banstorp
Jack Robèrt
Julius Söreklint
Milton Hoff
Tage Hoff
Tobias Persson
Victor Rodzevski
Victor Sezayesh
Zion Anderberg Fremark
Svidande förlust i måstematch
2022-09-24 13:16

En måstematch, tidigt på bortaplan på Lindängen. Inga oklarheter kring vad som gällde, inget utrymme för tveksamheter eller halvdana insatser. Inte ens i en enda närkamp.

Vi började matchen med att försöka hitta positioner a och komma in i spelet. Ganska tidigt hittade vi Erik som vände upp och spelade fram Victor R. Med en bra mottagning bröt han sig igenom Olympicföravaret och kom fri med målvakten. 1-0, skönt!

 

Första 5-8 minuterna var våra bästa. Då kändes det bra. Vi tog jobbet och det kändes kontrollerat. Sen började vi slarva och fuska. Tyvärr på ett sätt som Olympic utnyttjade. De spelade ett par gånger på gränsen men domaren var generös i sin bedömning mot Olympic idag. Olympic hade några halvfarliga lägen men också en glödande frispark som Julius tippade i stolpen. Två snygga prestationer inom loppet av någon sekund!

När domaren till slut fick kapitulera och låta regelboken tala fick vi en femminutersperiod med en man mer. Lite återtaget initiativ men definitivt inte vad vi önskade i glöd och individuella initiativ i offensiv riktning. 

Istället för att vi skulle skapa något framåt så skapade vi en gång för deras mittback att promenera fram på planen. Det såg nästan ut som om vi rullade fram

rn 30 m lång röd matta och var fint uppställda längs med. Så får det inte se ut och det var också det som serverade kvitteringen. 

I andra halvlek behövde vi skruva upp

det men fortfarande var det för dåligt passningsspel, för dålig rörelse och för få initiativ. När Alexander blev tacklad för tionde gången utan åtgärd valde domaren att visa det gula kortet "för att vår spelare snackade skit". Det visade sig att reaktionen "men helt seriöst" kändes provocerande för domaren som ville undervisa våra spelare i hur man uppför sig. Det i sig är ju uppskattat men om han haft minsta konsekventa nivå hade det bara haglat gula kort mot det gröna lägret. 
5 min med en man mindre som blev påtagligt avgörande när Olympic gjorde sitt 2-1 mål. Vi försökte mobilisera krafter framåt och hitta olika alternativ framåt men bortsett från Inti hittade vi planens hungrigaste spelare i det gröna laget.

När vi inte lyckades skapa något framåt blev det stora ytor för omställning och Olympic har gjort många mål i år vilket tyder på en offensiv slagkraft. Vi var steget efter hela vägen från mitten och Olympic kunde punktera våra sista krafter med ett tredje mål.

I slutet vaknade domaren till liv. Ett ryckigt och väldigt märkligt slut. Vi hade en frispark från nära håll. Adam stegade upp och skulle skjuta när 3-4 gröna sprang. Spelförstörande och tydligt uppsåtligt från deras spelare men domaren var omutlig, han hade bestämt sig för att blunda för 98% av deras regelbrott. Vid nästa försök så fintade Adam för att tydliggöra hur muren återigen sprang gör tidigt men den här gången varnades Adam för spelförstörelse och återigen vann Olympic på domarens skeva synsätt. 
För att kröna sin insats så trollade han fram en straff till oss i slutminuterna. Virrigt, oklart och helt felaktigt då det absolut inte kan bli straff för en knuff när målvakten själv håller i bollen. Målvakten varnades.  Zion satte reduceringen och vi försökte oss på en slutforcering. Att ha koll på läget var inte rättsskiparens styrka idag så han lät så klart Olympic spela med fullt manskap sista minuten trots varningen på målvakten.

Sen hann vi inte med mer. 

Vi förlorar för att vi inte tar vara på möjligheten i en måstematch som idag. Vi var för oengagerade i spelet och på tok för passiva i anfallsspelet. I slutet när vi spelade mer rakt så skapade vi fler chanser vilket tyder på att deras backlinje fått det tufft om vi hotat dem med löpningar och skott även innan matchminuten 77. 

Tre matcher kvar. Det finns inget att diskutera där. Vi avgör själv hur utfallet i de matcherna blir. 

Imorgon är det dags mot Limhamns FC. Hemmamatch på Limhamns IP. Tack till Olivera som styrde upp strulet med planbokning och till Limhamns FC som smidigt anpassade sig till ny tid för matchen. 

 

 


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Sponsorer
Facebook
Instagram #lillatorgff