Plats:Mariedals IP, Konstgräs stor 9-manna
Aktivitetsinfo: Träningsmatch, ny chans att möta Oxie. Denna gång på hemmaplan. Svarta shorts, svarta strumpor.
Matchtid kan justeras en aning med detta gäller tills vidare.
Underhållande vänskapsmatch i höstsolen
2021-10-09 17:20

Samarbetet med Oxie fortsätter och idag var det dags för match hemma på Mariedal. Vi kallade samtliga nio spelare i truppen födda 2008 och fyllde ut med spelare som inte fått så mycket speltid under hösten.

Coach Marcus och Magnus kammade hem en trepoängare i Trelleborg med vår nya formation 2-4-2 och idag körde vi vidare på det spåret. Modigt eftersom det är en formation som ställer krav på varje individ i presspelet samtidigt som det är roligare och ger mer tyngd framåt vid bollvinst och i offensivt spel. Idag var planen att spela 2 x 35 min men det blev 32+40 min istället.

Tyvärr fick Rufus vila då känningar i baksidan av låret och då fick

När domaren Mohammed, som också gjorde sin första 9-mannamatch med offside, blåste igång visade våra killar att vi var på tå från början. Med hårt jobb och ödmjuk instämning mot laget så tog vi kampen och satte en svårhanterad press för Oxie.

Det som imponerade mest var framförallt det centrala mittfältspelet där vi både vann och fördelade bollar. Backlinjen spelade tryggt och utnyttjade Gustavs fina fötter när det behövdes.

Vi skaffade oss en trygg och stabil 3-0-ledning när domaren blåste av första halvleken. Marcus lyfte de enstaka punkterna vi skulle tänka på i presspelet men det var inte mycket efter en bra första halvlek.

I andra så började vi också bra men det var ett hungrigare Oxie som kom ut efter pausen. Så när vi tog det lite lugnare, tvekade lite och inte var lika fullständiga i lagarbetet. Och ganska snart var det match igen efter två reduceringsmål. Och i denna period så kom vi inte till det fina spelet i sista tredjedelen som vi visat upp under första halvlek så det var lite skakigt i det blåsvarta lägret. Oxie hade någon boll i målramen och en boll som Tage rensade på mållinjen innan Henke vaknade till med sitt tredje mål för dagen vilket innebar ledning med 4-2.

Men Oxie svarade med ett skott som var solklart inne men den tråkiga regeln om att hjulet inte räknas som mål skapade lite frågetecken om det skulle räknas. Domaren valde dock att blåsa för mål vilket ingen av bänkarna hade några invändningar mot idag. Utan att skapa samma övertag som i första halvlek som var vi ändå betydligt bättre sista halvan av andra halvleken och skapade lägen. Vi slog inte så många långbollar idag men vid en omställning från Gustavs fot hittade bollen fram till Imad som sköt in 5-3 vilket skulle bli slutresultatet. Där var chanser åt båda hållen men vi kom inte närmare än en kopia av sista målet där Imads sikte var aningen fel inställt så att bollen rullade decimeterna utanför stolpen.

Sammanfattningsvis så visade samtliga killar ett stort mod och tog rätt ansvar tillsammans med en fin inställning och då blir det bra trots att utmaningen med ny formation var tuff. Laget visade en fin kollektiv insats men dagens plus går till Fredrik som gjorde det mesta rätt. Potentialen vet att att han har men tidigare har ängsligheten tagit över. Idag var det fina prestationer i både det offensiva och defensiva jobbet. Henkes tre mål är också värda en extra eloge.

Lilla Torg-Oxie 5-3 (3-0)