2021-06-06 12:48

Helgen matcher blev en utmaning för vår trupp. Men trots återbud och superhärlig sommarvärme (för publiken iallafall) visade truppen karaktär och genomförde uppgifterna med bravur.

Oxie var en vänskapsmatch för att erbjuda mer matchtid till fler spelare. Den utförde vi väl.

Kvarnby visade sig bli en tuff mental prövning och detta tycker jag var helgens stora prestation där upprepade underlägen och väldigt varma förhållanden gjorde det besvärligt för våra kämpar.  Vi har varit väl med i de två inledande matcherna men haft dippar som kostat oss poäng. Lördagens drabbning ses därför som en stor karaktärsseger.

Dagens match mot Klagshamn i C-serien bjöd också in till en 75-minutare i sommarsolen.

Matchen började bra. Vi jobbade fint och kände på våra motståndare. Men målproduktionen kom inte igång, iallafall inte för oss. Klagshamn gjorde ledningsmålet men det fick oss bara till att steppa upp ett extra steg. Idag hade vi lyxen att kunna rotera kvartetter där yttrar, en innermittfältare och anfallaren kunde spela av sig ordentligt. Det var vid detta byte som vi kunde utnyttja energikicken från de inbytta spelarna och ta initiativet. Men Klagshamn höll tättoch kunde vila i paus med en ledning i målprotokollet.

I andra försökte vi behålla pressen. Marcus ändrade om lite i presspelet vilket gav Klaghamn mindre tid att etablera något konstruktivt samtidigt som solvärmen tog ut sin rätt. Även om vi inte satte alla våra chanser så lyckades vi vända till en 2-1 ledning efter två mål av Gustav. Vi invaggades i en falsk trygghet då känslan var att det var under kontroll men ledningen var skör.

I tredje perioden fortsatte vi men den där riktiga kraften och farten var inte riktigt där. Klagshamn fick ett gult kort och till skillnad från igår där vi verkligen utnyttjade det numerära överläget så var det så där idag. Vi hann bränna en straff och ett par andra fina lägen innan Julius dök upp vid första stolpen på ett inspel och gjorde 3-1.

Klagshamn producerade också fina chanser men Ian var på sin vakt och stod för några vassa räddningar.

Så när domaren blåste av matchen hade vi spelat till oss en stabil seger utan att komma upp i vanlig nivå. Men ser man till hela helgen så var det en härlig insats av truppen.

Idag var det en kollektiv seger där alla gjorde jobbet. Idag var det Gustavs två mål som stack ut.

Lilla Torg-Klagshamn 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)