SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

BK Höllviken röd
4 - 5
Lilla Torg FF vit
BK Höllviken röd4 - 5Lilla Torg FF vit

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 22 juni, 19:15
Plats:Höllvikens IP plan 4 konstgräs 9-manna
Tävling:
Matchnummer: 131309010
Samling:18:20, Höllvikens IP
Aktivitetsinfo: Kom ombytta. Svarta shorts, strumpor och viktigt med vattenflaska!
Trupp:Adam Tügel
Andreas Hansen
Anton Persson Wahlgren
Edvard Lundström
Edvin Boberg
Erik Kongslöv
Gustav Askolin
Hugo Videla Wetblad
Leith Al Sheyyab Hörle
Rufus Nilsson Sjöström
Simon Persson
Tage Hoff
Victor Sezayesh
Zion Anderberg Fremark
Bragden i Höllviken
2021-06-22 23:05
Laget och taktiken som gjorde det

När jag rullade in på Höllvikens IP:s parkering märkte jag att där var fullt och även grannparkeringen hade fullts upp rejält. Det visade sig att Höllvikens och MFF:s damer hade äran att spela sidan om P07-matchen och det var förstås två matcher som drog publik i det fina sommarvädret. Truppen har satts på tuffa prövningar sista tiden och den här veckan är det upp till bevis för att visa vad vi går för och vart vi står. 

 

Skador, sjukdomar och resor. Idag löste vi det med att ställa upp med Zion i mål. Han som knappt stått i mål sedan Halör Cup tog en för laget. Anton tog ett moget beslut att lyssna på kroppen och Viggo hoppade in. Höllviken är bra, det vet vi och att spela där nere är ofta riktigt jobbigt. Och i den här åldern är den fysiska utvecklingen väldigt fördelaktig  vilket Höllviken utnyttjade... Viggo var inte ens topp 3 bland längsta spelare på plan!

Coach Marcus hade mycket att leva upp till efter Coach Magnus fina segerrad som han och lag svart byggt upp. Marcus körde sin tydliga taktik. Målvakt och backar spelar på, mittfältare och offensiva roterar. Båa lagen försökte rulla boll i sommarvärmen. För även om det var tacksamt med en kvällsmatch så var det krävande för spelarna på plan. Men Höllviken komm snbbare in i spelet och tog ett bra grepp om matchen. I första perioden stack vi upp men var inte precisa och effektiva nog i avgörande momenten. Istället smällde deras backjätte in ett vackert distansskott förbi en chanslös Zion och följde upp det med att dunka in en hörnretur från nära håll. Vi hade småchanser men saknade udden.  Paus, 0-2. 

 

I andra byttes alla mittfältare och anfallare. Vi jobbade på men Höllviken var lite snabbare, lite starkare.. de var helt enkelt bättre. Men trots ett påtagligt spelövertag så blev det bara ett mål som retligt tog sig förbi Zion. Nu paus. 0-3. Välförtjänt. Deras målvakt hade knappast satts på prov och det vi skapat hade han avvärjt utan större problem. 

 

Då visade samtliga i Lilla Torg att de ville, orkade och kunde följa den geniala matchplan Marcus presenterade i sista pausvilan. Medan Höllvikens damer lät sig knäckas av MFF:s målkavalkad och spelövertag så gjorde våra killar en storartad insats. Till och med vi vid sidan hade förberett oss på en sista period som skulle spelas av. Inte många trodde att vi skulle kunna ändra på matchbilden och resultatet som det såg ut men Marcus ville annat och killarna tog rygg på honom. 

 

In med de somvisat sig hetast, tydliga direktiv till de på bänken vad som förväntades när de kom in. Och så öste vi på. Höllviken kanske trodde det var över men blev snart påminda om att där fanns ett lag till på planen. Hög press och stort hjärta. Full fart i alla moment. Edvin, Erik och Andreas... i den följdes hittade vi förbi Höllvikens målvakt och rätt som det var stod det 3-3. Då växlade Höllviken upp igen. De hade ställt in siktet men för vår del så var det aningen snett. En kanonad av ramträffar levererades i tät följd. Men det kändes som att våra killar bara öste på. När Höllviken väl gjorde 3-4 så kände jag att "det var iallafall ett jäkligt tappert försök, stor eloge till killarna för det". Men Lilla Torg ville lite mer än så. Först hittade Edvin fram till Gustav som fri med målvakten placerade in kvitteringen. Därefter stod det och vägde. med mycket kamp. Domaren var fast besluten om att inte ge oss några frisparkar och inkasten blåstes mestadels i riktning mot Zions mål oavsett vem som slog ut bollen. 

Så kom läget. Andreas fick bollen i straffområdet och smällde elegant upp bollen i nättaket. När klockan för 35 min ringde satte domaren i pipan i munnen. Men han blåste inte. Flera anfall tilläts men till slut orkade han inte hålla emot mer när han sprang runt där med pipan i munnen utan flåsade ut en förlösande slutsignal. Stort jubel i bortalägret och en fantastisk upphämtning! Imponerande och starkt jobbat!

 

Tack till Höllviken för en bra match och en stark insats där de dominerade två perioder. Men idag var det vår tur! 

 

1-0 Höllviken

2-0 Höllviken

3-0 Höllviken

3-1 Edvin

3-2 Erik

3-3 Andreas

4-3 Höllviken

4-4 Gustav

4-5 Andreas

 

 


<< Tillbaka

 
 
Sponsorer
Facebook