SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

FC Trelleborg röd
8 - 1
Lilla Torg FF blå
FC Trelleborg röd8 - 1Lilla Torg FF blå

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 24 juni, 19:00
Plats:Västervångs IP konstgräs 9-manna
Tävling:
Matchnummer: 131306009
Samling:18:00
Trupp:Adam Tügel
Andreas Hansen
Anton Persson Wahlgren
Casper Lundqvist
Gustav Askolin
Ian Jung
Inti banstorp
Jack Robèrt
Jamal Abubaker Amoh
Milton Hoff
Simon Persson
Victor Sezayesh
Viggo Lindbergh
Zion Anderberg Fremark
Avslutningsmatch i Trelleborg
2021-06-25 09:12

Vårens sista match i A-serien spelades borta mot FCT. Efter samtal med deras tränare togs lagen ut för att få en så jämn och givande match som möjligt. 

FCT började matchen energiskt och kreativt. Tyvärr svarade vi upp med passivitet och en avvaktande inställning. Chanserna radades upp men Ian och en hel del tur på vår sida gjorde att vi gick till pausvila med 0-1. Det kunde varit betydligt mer och uppgiften från sidan var att få igång killarna. 

 

I andra försökte vi ligga tätare och hålla bollen på marken så vi kunde få igång ett eget spel. Även om FCT hade ett klart övertag så skapade vi också chanser där någon borde ha suttit för att vi skulle få känslan att vara med på allvar. Men när 2-0 kom via en styrning så började vi hänga med huvudet. FCT är inte laget man ska sänka garden mot så de passade på att skicka in 3:an också. Nu såg det uppgivet och energilöst ut.  

Genom en elegant upprullning så rann en av deras spelare genom vårt försvar. Anton sökte stoppa anfallet men sprang ner spelaren. Gult kort innebär ju 5 min med en man mindre och här fanns bara ett alternativ, att steppa upp och ta kampen ännu bättre.

Jag tycker att vi klev in i matchen på ett mer bestämt och vägvinnande sätt efter utvisningen. FCT hade väldigt många olika varationer på sina anfall men det blev tuffare för dem. Under utvisningen gjorde de 4-0 och det ser jag som väl godkänt. I sista delen av matchen skapades chanser åt båda hållen och lagen gjorde vars ett mål  . Ny paus; 1-5. 

 

Inför sista kände vi att vi hade kraft att köra taktiken från Höllviken. Samtidigt som FCT steppade ner lite så låg vi tätare och högre. Skapade en hel del chanser och ganska tidigt satte Gustav sitt andra mål för dagen. Tyvärr blev det bortdömt för offside. Domaren var konsekvent i sina offsidebedömningar så det var inte mycket att orda om, men vi hade behövt målet där. Vi trummade på med FCT:s tekniska och kreativa kvalitéer straffade oss mer än tidigare lag gjort när vi pressat högt. Och givetvis tog presspelet på våra krafter också så under sista 25 min blev det ytterligare tre mål. 

 

Matchen får delas upp i två delar. Före utvisningen agerade vi på ett sätt som ger oss väldigt mycket att jobba med. Att vi saknade flera spelare är inte en ursäkt för att inte ge allt på planen. Efter utvisningen lyfte vi oss individuellt och därmed skapade vi mer. 

Vi måste bygga vidare på att ta med momenten från träningarna till matcher och inte bli så ängsliga att vi bara slår bollar utan adress eller borrar ner huvudet i (konst)gräset. Väl skolade lag har vi svårt mot men vi har verktygen för att tackla det framöver. Laget vi mötte igår var tekniskt skickligt med stor rörlighet och mycket fart. Men i en sådan match måste vi ta den fysiska kampen bättre över hela planen. 

 

Målet jag hade igår var att vi skulle vara nöjda med vår insats och ha en bra känsla med oss hem. Första delen av matchen förstörde detta rejält men uppryckningen gav oss en viss upprättelse. 

 

Starkt av Viggo och Anton att spela hela matchen. Gustav slet enormt under långa byten och förtjänade fler mål. 

När Andreas och Jack stängde kanterna så lyckades vi vinna boll och skapa egna chanser. 

 

Nu har laget en match till och det är hemma mot just FCT nästa helg. Det är upp till alla att visa i veckan hur mycket man vill ha en plats i den matchen. 

 

FCT-Lilla Torg 8-1 (1-0, 4-1, 3-0)

 

Glad Midsommar till er alla!


<< Tillbaka

 
 
Sponsorer
Facebook