SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Lilla Torg Fotbollförening
vs
Hyllie IK
Lilla Torg FotbollföreningvsHyllie IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 09 maj, 15:00
Plats:Mariedals IP, Konstgräs 11-manna
Samling:14:15, Klubbstugan Mariedal
Jämn returmatch med oavgjort resultat
2021-05-09 17:05

Hyllie ställde upp i en returmatch med syfte att matcha de som inte fick spela förra veckan. Vi hade kallat 13 nya spelare av dagens 15 spelare. De två dubbleringarna berodde på sena sjukdomsbortfall.

Denna gång var det Mariedal som gällde men fortsatt 11-manna. Någon timme innan avspark lämnade domaren återbud men kansliet agerade snabbt och kallade in Milan som är verksam i klubben. Förutsättningarna var goda när matchen blåstes igång kl 15. 

Lagen började känna på varandra lite. Värmen uppskattades säkert mer av de som tittade på än de som krigade på planen. Trots ovana vid stor plan och 11-manna så tycker jag att vi tog kampen precis som förra veckan. Hela matchen missade vi samma sak och det var grundpositioneringen samt hur vi skulle arbeta tillsammans. Första målet var en fin prestation av den gamla Lilla Torg-liraren Vincent Knutagård som svepte förbi på kanten och frispelade en lagkamrat som inte var sen att tacka för serveringen. 0-1 och jag hoppades att inte tankarna från förra helgen skulle ta över. Istället så vann vi en andraboll efter en hörna och Jamal fick sätta sitt första mål för sin nya klubb. 

Min känsla var densamma som förra matchen, att vi gör det helt ok men inte låg på vår högsta nivå. Hyllie är bra på att hitta våra brister och använder det sen effektivt mot oss. Idag var det att komma runt våra ytterbackar som var deras bästa vapen. Men till skillnad mot förra veckan så lyckades vi komma till lägen åt andra hållet och deras målvakt fick briljera med en snygg parad på Tobias avslut. Men 1-1 och halvlek. Vi valde att sätta in den 11:a som kändes hetast för dagen i början på andra och det kändes som det var två olika lag som kom ut. Vi skapade mer, vann mer och Alexander vallade in 2-1 via en motståndare utom räckhåll för målvakten. 

Känslan var att vi tog över matchen och när Tobbe motläggade fram ett friläge som placerades i mål så var 3-1 i ett faktum. Men istället för att växla upp och hota Hyllie i djupled så blev det att vi sakta gav över initiativet till motståndarna. De kunde lyfta upp försvarslinjerna och komma snabbare in i andrabollsspelet där de plötsligt blev dominanta. Och så utnyttjade de att vi inte stängde av ytorna utanför våra ytterbackar. Två relativt snabba aktioner med precisa inspel gjorde att det plötsligt var kvitterat. Även om det kändes onödigt och gick snabbt så vet det rättvist för de tog över spelet. Sista fem min försökte vi oss på en forcering. Men det ville sig inte idag så matchen slutade oavgjort. 

 

Starkt av Milton och Viggo att spela hela matchen. Stundtals bra intentioner i anfallsspelet. Bättre kamp på mitten gav backarna stöd och det andrum de behövde för att försvara bra, vilket de gjorde under större delen av matchen. Nästa helg siktar vi på två matcher. 

Tack till Milan som var konsekvent i sin nivå och för att han hoppade in med kort varsel. Som vanligt tack till Hyllie för en schysst och välspelad match. 

 

Nu hoppas vi på en bra träningsvecka så vi kan skruva upp nivån inför seriestarten om två veckor. 


<< Tillbaka

 
 
Sponsorer
Facebook