SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Oxie SK svart
3 - 0
Lilla Torg FF vit
Oxie SK svart3 - 0Lilla Torg FF vit

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 09 oktober, 18:30
Plats:Oxievångs IP, konstgräs 9-manna
Tävling:
Matchnummer: 131436044
Samling:17:30
Trupp:Adam Tügel
Amir El Mansouri
Anton Persson Wahlgren
Edvard Lundström
Erik Kongslöv
Henrik Golli
Hugo Ekeroth Daag
Ian Jung
Imad Rivaldo Ajouz
Kiyan Galaczi
Leith Al Sheyyab Hörle
Oscar Simba Sekei
Victor Rodzevski
Zion Anderberg Fremark
Känsla av tomhet efter förlust om Oxie
2020-10-10 13:21
Sista matchen i C-serien för säsongen gick av stapeln mot Oxie på Oxievångs IP. Vi hade tagit ut en stor trupp med fem avbytare. Före match fick vi dock ändra om i vår ”start 9a” då vi har som regel att; sen ankomst innebär att man börjar matchen på avbytarbänken. Oxievångs IP som ofta kan bjuda på knepiga vindar visade sig från sin bästa sida och erbjöd helt jämna spelförhållanden i elljuset. Man märker dock att det är höst och det blir lätt lite kallt för de som är avbytare. 

Vi startar matchen starkt. Konstgräsplanen på Oxievångs IP är en av de längsta fotbollsplaner jag sett och när man då spelar på halvplan så blir spelplanen otroligt bred. På den breda planen inledde vi med att flytta bollen från kant till kant och tog löpningar för varandra. Men efter tio minuter med stort bollinnehav kunde man konstatera att vi inte skapat en enda målchans.  
Spelet utjämnades och strax därpå så gör Oxie 1-0 på en tilltrasslad situation. Halvleken fortsätter med ställningskrig, men vi kommer nu till några halvchanser. Bland annat ett rykande långskott från Leith samt två straffsituationer där vi, med annan domare, kunde fått straff. Tyvärr får Zion problem med luftrören och måste utgå och även Oscar, som inledde starkt, står över några byten. 

Matchen är svårcoachad. Ytorna finns på kanterna, men där vill vi inte vara. Då vi kommer för långt från mål och skapar inget. Vi försöker därför spela rakare. 

Tidigt i andra perioden slår Anton en perfekt frispark från egen planhalva. Bakom Oxies backlinje där Erik dyker upp med pannan och skarvar bollen i stolpen. På returen är Erik sedan bara några cm från att göra mål. Vi skapar sedan ett antal chanser ut tilltrasslade situationer men utan resultat. Oxie tvingar även Ian till två riktigt kvalificerade räddningar på skott från halvdistans. 

Tidigt i tredje perioden gör Oxie 2-0. Vi flyttar på Anton från mittbacksposition till anfallare. Och kör nu med 2-manna-anfall. Kort efter bryter vi en boll högt upp och Kiyan får ett friläge, men deras målvakt gör en strålande räddning. Därefter har vi några halvchanser bland annat en på nick. Med vår nu förändrade balans i laget så får Oxie fler möjligheter till anfallskombinationer och gör 3-0 vid en sådan.  

Oxie har vunnit alla sina hemmamatcher och nästan förlorat alla på bortaplan. Kanske beror det på vilka spelare de väljer att ta ut. Eller kanske beror det på att alla lag hamnar ute på kanterna på Oxievångs IP och lyckas därför inte göra mål.  

Vi gör en bra match trots allt. Men vi skapar för lite och vi saknade den där lilla turen som vid Eriks chans när det stod och vägde. Få av våra spelare kom dock upp till normal klass. Den som jag dock tycker gjorde det var: Ian som gör några fina räddningar, men framför allt dominerade spelet framför straffområdet. Och var ofta ute och sköt undan bollar som kom in bakom vår backlinje.  

Varje vinst känns på samma sätt lika underbar. Men förlusterna kan kännas väldigt olika. När man förlorar fast man tycker att man var det bättre laget, så infinner sig en tomhet. 

Vi slutade på andra plats i serien med endast obesegrade Kulladal före oss. 

Oxie-Lilla Torg (1-0 0-0 2-0) 


<< Tillbaka

 
 
Sponsorer
Facebook