SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Lunds SK
1 - 3
Lilla Torg FF blå
Lunds SK1 - 3Lilla Torg FF blå

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 13 september, 16:00
Plats:Smörlyckans IP, konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 131432023
Samling:15:00
Trupp:Adam Tügel
Alexander Jönsson
Amir El Mansouri
Anton Persson Wahlgren
Casper Lundqvist
Edvin Boberg
Gustav Askolin
Julius Söreklint
Markus Castro Ottosson
Tobias Persson
Victor Sezayesh
Viggo Lindbergh
Zion Anderberg Fremark
Välförtjänt seger
2020-09-13 18:18
Dagens segrare
B-serien rullade vidare och Smörlyckans IP bjöd upp till match mot topplaget Lunds SK som radat upp tre raka segrar. 
Vår start har varit raka motsatsen och att vi spelat fin fotboll i de två sista matcherna med noll poäng i utdelning har känts av. Självförtroendet har vacklat och spelarna har inte trott på sig själva och laget. 
Men idag var det en sen match vilket gav oss gott om tid att förbereda oss på bästa sätt. Vi har varit i jobbiga situationer tidigare och rett ut det så vi vet att killarna har kapaciteten.  
Matchen började bra. Vi spelade på stor 9-manna vilket vi inte är vana vid men vi vann dueller och spelade med hela laget involverade i anfallsspelet samtidigt som försvarsspelet såg stabilt ut. Vi vaskade fram ett par bra lägen utan rätt skärpa medan Lund krigade hårt och levde på sin fysik hos några spelare. Även de skapade några ströchanser men vi hade en bra känsla i laget och fortsatte kämpa och tro på oss själva. Efter ett fint och framförallt vägvinnande anfall gick bollen mellan flera spelare för att till slut hamna hos Markus som behärskat satte 1-0. Vi kände nog att vi var värda mer när det blev paus men vi fick vara nöjda, med tanke på vårt tabelläge, att kunna gå till pausvila i B-serien med en härlig ledning. 

I andra fortsatte vi spela. Det kändes stabilt. Vi skapade mer och var täta bakåt. Mitt när våra chanser inte gav utdelning så vann Gustav en viktig duell och jobbade in bollen som till slut Edvin tryckte in från nära håll. 2-0 och helt klart i underkant sett till matchen. 
Då kom en långboll som Viggo försökte nicka bort. I andraläget tog Julius den med handen utanför straffområdet. Tyvärr innebar det 5 min utvisning och gult kort samt frispark vid sraffområdslinjen. Eller rättare sagt, där linjen skulle varit för det var väldigt snålt uppkonat så några straffområdeslinjer fanns inte. Zion hoppade om och vi fredade oss från frisparkens fara. i ca 2 min med en man mindre så tycker jag ett vi skapade mer men så kom bollen hela vägen ner mot hörnan. Zion fiskade in bollen med händerna och tog upp den med händerna. Som optiker svider det enormt att en rättsskipare har så dålig syn men domaren var bestämd. Nytt gult, ny utvisning och ännu en man mindre i 5 nya minuter. Att blåsa för tveksamt, för det var inte utanför straffområdet, när man inte ens bemödar sig att kona upp straffområdet är direkt beklagligt. Men vi krigade på och höll tätt. När vi var fulltaliga så började domaren med en helt annan nivå än före de gula korten. Ensidiga domslut och stenhård bedömning mot ena laget medan det andra tilläts det mesta. Vid en hörna fick två av deras spelare stå som om de tränade försvarsspel i rugby medan hörnan slogs med hög precision till en högt hoppande spelare som läckert nickade in en reducering. Snyggt men verkligen inte vad vi behövde efter en tung period. 
Därefter höll vi ut sista stunden fram till nästa paus. Ledning 2-1 och en bra känsla att ha hanterat utvisningarna bra. 

I sista var det bara till att hålla ut. När man ligger sist och har ledningen är det svårt att hålla fokus. Det tyckte jag att killarna gjorde bra. Trots att det blåste friskt åt ett håll i domslut så tog vi kampen väl och försökte skapa lägen. Men de hade en duktig målvakt som räddade de ett par gånger om under matchen. Istället åkte vi på mer och mer kontroversiella domslut samtidigt som de tilläts kasta bort bollen efter avblåsning och använda ett ovårdat språk som ska beivras som man följer regelboken. Lund lyckades utnyttja detta och skapade farliga lägen i slutet som antingen missades eller räddades av Julius. När domaren bad mig vara tyst så han kunde döma, efter årets mest solklara hans i straffområdet på Smörlyckan i år, så visade jag ut mig själv i utbyte mot en konsekvent nivå i slutet av matchen. Det var bara jag som höll min del av överenskommelsen. 
Klockan ringde för att 25 min passerat men domaren lät spelet fortgå utan minsta problem. Efter ett tag frågade vi hur mycket som var kvar och fick 1 min till svar. Klockan ringde för 1 min när Edvin frispelades utanför straffområdet och satte 3-1 till vår stora lycka. Domarens besvikelse syntes i ögonen men han insåg att loppet var kört och blåste av efter nästa avspark. 

En tråkig avslutning tog lite av udden av vårt firande men killarna spelade välförtjänt hem höstens första seger. 

Lunds SK-Lilla Torg 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

Stark laginsats av samtliga under en väldigt märklig match. De stunder vi fick spela fotboll så gjorde vi det bra. Och när det var kamp så stod vi upp väl. 
Tack för idag!

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer
Facebook