SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

LB07 m.fl
vs
Lilla Torg Fotbollförening
LB07 m.flvsLilla Torg Fotbollförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 16 augusti, 10:00
Plats:Brovallen
Samling:09:15, Brovallen
Aktivitetsinfo: Minicup i Bunkeflo
10.00 mot Höllviken
11.00 mot Lunds BK
12.00 mot Hyllie IK
13.30 mot FC Trelleborg

Ta med frukt och vattenflaska. Kom redo för spel.
Trevlig minicup i Bunkeflo
2020-08-16 18:22
Inte många moln på himlen idag
I våras bjöds vi in till minicup i augusti. Men så kom Coronan och det var länge osäkert om det skulle bli något spel. Danskarna hoppade av men LB07 ska ha en stor eloge för att fixa till ett så här uppskattat evenemang med bra, jämna och utvecklande matcher... dessutom i två dagar i följd!
Höllviken, Lund, Hyllie och FC Trelleborg stod för motståndet för dagen. Fyra matcher som spelades 2x13 min på både naturgräs och konstgräs. 
Match 1:
Strålande sol kl 10 och tredomarsystem (med kommunikationssystem på hög nivå) mötte två taggade lag när matchen blåstes igång. Höllviken har vi varit jämna med under tidigare matcher men nu när vi haft en tuff period var det intressant att se hur vi kunde mäta oss med ett erkänt bra motstånd. Konstgräs var skönt att spela på i första matchen så vi kom igång.
Det visade sig att vi vaknat på rätt sida och gjorde det bra! Jag vill minnas att vi hade spelövertag i en jämn match och Markus fick sätta det matchavgörande målet påpassligt. Laget spelade energiskt och tog det hårda jobbet för varandra. Markus och Gustav rev hårt på topp. Vi vann mycket på mitten och backlinjen bjöd inte på mycket. Ian var på sin vakt för det behövdes och har ett bra tillslag när det behövs. Helt enkelt stabilt spel med plus till Alex som tog för sig. Backlinjen var stabil och Viggo spelade hela matchen medan vi bytte runt friskt på övriga positioner.  

Lilla Torg-Höllviken 1-0

Match 2: 
Naturgräs mot Lund. På avspark så är vi inte vän med underlaget och Lund kommer snabbt till avslut efter att ha erövrat bollen långt upp. Här kändes det tufft och det kändes som att det skulle springa iväg mot ett spelskickligt och passningsorienterat Lund. Men killarna rycker upp sig och efterhand så tar man över. Fina chanser skapas till följd av ett fint lagarbete och löpvilligt anfallsspel. Kvittering av Amir och så skulle vi haft en solklar straff när Alex blir nedsparkad i ett friläge. Men vi tuggade på. Ytterligare chanser där vi skapar det mesta och bästa över 26 min men när vi oturligt skjuter utanför i slutet fria med målvakten så blir det 1-1 när domaren blåser av matchen. Här tycker jag att främst Amir och Kevin visade vägen med mycket bollvinst och offensiva löpningar. 

Lund-Lilla Torg 1-1

Match 3: 
Konstgräs mot Hyllie. Båda lagen hade roterat lite i laguttagningarna men det var ändå så att man hade stenkoll på varandra. Hyllie är bra och tunga och idag var där två spelare vi skulle ha extra koll på. Tyvärr hade den ena frispelat den andra efter några sekunder och 0-1 var ett faktum. Återigen lyfter vi oss och skapar lägen där Amirs ribbskott var det som vi minns mest. Men så kom en boll som hamnar precis mellan back och målvakt och där kommer deras målfarliga anfallare igen, 0-2. I ett sista försök att reducera så tar deras back med en solklar hands som domaren släpper och Hyllie är ruskigt bra i omställningarna. Tack och lov redde vi ut det anfallet men det skulle förstås blåsts av för handen. Men killarna la fokus på rätt saker idag. Riktigt orättvist tyckte killarna när domaren blåste av för paus.
Men i andra så jobbade matchens gigant Gustav fram en boll från ingenstans och frispelade Markus som visade vilken måltjuv har är igen. Sen tycker jag att vi spelar stabilt bakåt och skapar en del lägen framåt. På en hörna drar vi till från nära håll. Målvakten räddar men Kevin sätter kontrollerat 2-2 på returen. När domaren blåste av kände vi att vi förtjänade mer, men sett till motstånd och att vi hamnade i dubbelt underläge så ska killarna vara stolta med sin upphämtning mot ett lag som till stora delar vann vårserien och igår vann sin premiär i P14 B. 

Lilla Torg-Hyllie 2-2

Match 4: 
Naturgräs mot FCT. Känslan var god efter lite vila och mat. Matchen började bra där vi ganska tidigt fick ett ledningsmål efter uppspel från Zion till Gustav som serverade Kevin. Kliniskt avslut och ledning. Sen blir vi trötta, solvärmen tar ut sin rätt. Vi får inte en frispark med oss men många mot oss i en ganska snäll match. Åker på offside med 1 m god marginal samtidigt som de tillåts springa fritt bakom vår baklinje utan avblåsning. Solen tog nog hårt på många på plan idag!
Ett långskott letade sig in bakom Ian och i andra sätter de returen av en lång frispark med solen i ögonen. 
Vi orkade inte mobilisera mer. FCT ville mer och vann välförtjänt, det är bara att gratulera. I sista matchen var det ingen som stack ut men inte heller någon som klappade ihop i sommarhettan. 

FC Trelleborg-Lilla Torg 2-2

Sammanfattning:
Vi gör en stark minicup. Motståndet var bättre än i båda seriematcherna och ändå är vi med i alla matcher, där möjligtvis partiska ögon tycker att vi är bättre i de tre första. Idag spelar vi tufft och vinner mycket. Men jag är glad att vi fortsatt inte tappar fokus och ger igen när vi får efterslängar och sena/fega tacklingar som i första och sista matchen. Vi kan bara fokusera på vårt eget och om domaren menar han har en annan tolkning av situationer så må det vara så. I slutändan så kan vi vara stolta över vår prestation idag. 5 mål framåt och 5 mål bakåt. Trevliga motståndarledare och fin organisation. Fint och uppskattat stöd från sidan. Och riktigt härligt sommarväder. Så kan man sammanfatta dagen. 
I veckan kommer vi ta det lite lugnt imorgon och sen har vi en match mot Rosengård i C-lagsserien nästa helg. 

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer
Facebook