SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Lilla Torg FF blå
0 - 3
FC Trelleborg blå
Lilla Torg FF blå0 - 3FC Trelleborg blå

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 02 maj, 12:00
Plats:Mariedals IP konstgräs 9-manna
Tävling:
Matchnummer: 131409017
Samling:11:15
Tuff match mot duktiga FCT
2020-05-02 17:45
Laget är inne i en tuff period resultatmässigt på A-nivå. Efter förra veckans bottennapp mot LB07 så var det ett av de tuffaste matstånden så vi kunde önska oss idag. Veckans fokus har legat på inställning och mentalt fokus på vad vi kan påverka. Det var lite svårt att läsa av vilken känsla som killarna hade men när matchen väl började var det full fokus på sin uppgift. 
FCT, som även spelar i andra serier, har en erkänt fin bredd och en bra vilja att spela fotboll. Liksom LB förra veckan så är det två lag som vill äga boll och snabbt återerövra bollen när de tappat den. Det viktigaste för vår del är att ta kampen och hålla sin positiv i försvaret samt att ha en vilja att delta i anfallsspelet. Förra veckan saknade vi det mesta. Idag gjorde vi allt mycket bättre. 
Fullt väntat hade FCT ett stort bollinnehav och flyttade spelet skickligt över planens bredd. Samtidigt hade man väldigt bollskickliga mittfältare som fördelade bollarna på ett fint sätt. 
Men vi låg rätt. Och vi stod upp bra i första perioden. Och vi tog kampen. Inte på topp som vi kan och vill men ljusår bättre än sist mot LB. Domaren blandade och gav, men var konsekvent i sin udda bedömningsnivå. Efter ett misstänkt offsideläge rann en spelare igenom vårt försvar och överlistade Julius. Surt och irriterande för vi kände att vi spelade bra mot ett bra lag. Idag valde vi dock att lyfta våra blickar istället för att hänga och gnälla. Några chanser skapar vi också utan att få till det där riktigt farliga läget. Istället kommer FCT förbi på kanten och slår ett inlägg som går i stolpen men oturligt nog studsar in i mål via ett blåsvart försvarsben. 
Paus och 0-2. Killarna kände att de var med i matchen och visade stor besvikelse över motståndarnas utdelning. 
Marcus var nöjd med laget men gjorde några korrigeringar inför andra. Tyvärr var det helt plötsligt 75% av laget som inte var redo att ta kampen. I vissa lägen ser det ut som att våra spelare kämpar febrilt för att undvika närkontakt med motståndarna som om man skulle få en stark elektronisk stöt eller nåt liknande. Samtidigt trycker motståndarna till oss i varje duell. I detta läge var det framförallt Amir, Kevin och Josef som stod upp och det håller inte. Samtidigt så gör killarna ett så bra jobb i löpningar och positionsspel att det bara blir ett mål i andra perioden, ännu ett självmål på ett hårt inspel där vi hela vägen är för passiva och okoncentrerade. Lite märkligt att vi stort sett drar på oss en frispark i andra perioden och leder till gult kort. Vi får inget med oss i de lägen när dubbla armar är i ryggen eller motståndarna trycker till sent innan vi levererar passningar. Domaren har pipan i munnen hela tiden men inget händer. FCT spelar absolut inte fult men regelbrott är regelbrott och det ska vi kunna räkna med i båda riktningarna. 
En stor eloge till killarna som inte fokuserar så mycket på något de ändå inte kan påverka. 
I sista försöker vi mobilisera krafter men det duktiga motståndet slet på våra krafter. En lätt förbättring i närkamper men ändå på tok för snällt. Vi får inga poäng för att inte ge motståndarna tuffast möjliga kamp. 

Julius: Gör en bra match. Spelar stabilt och räddar det han ska. När han kommer ta kommandot över sitt straffområde kommer det smitta av sig ännu mer energi till laget.  
Adam: Bollskicklig och bra tillslag. Ligger inte på sin toppnivå men tar ändå ut sin gubbe många gånger och gör en bra match. Tillför en ny dimension som offensiv mittfältare även om det var en ovan roll. 
Amir: Fysisk och bestämd. Ligger ofta rätt och styr sin zon. En enorm arbetskapacitet som betyder mycket för laget. 
Viggo: Stabil och bestämd i försvarsspelet. Tänker lite mycket i andra, liksom övriga laget, men höjde sig mycket bra i sista perioden. 
Simon: Snabb och tuff. Vinner mycket på sin inställning och beslutsamhet. De gångerna positioneringen inte var på topp kompenserades det med snabbhet. 
Victor: Säker med boll och vågade ta kampen med storväxta motståndare. Lojal spelare som kunde användas på flera positioner.
Tobias: Löpstark och envis. Gjorde ett bra jobb på mitten men fick inte ut så mycket av sitt slit. Som högerback så stängde han av deras duktige Rasmus Olofsson stora perioder. 
Kevin: Tyst, smyger nästan men arbetar samtidigt över stora ytor och sliter i det tuffa och tråkiga jobbet där laget behöva honom som mest. Bombsäker i sin roll som defensiv mittfältare. 
Josef: Dagens bästa kämpaglöd över 75 min. Sliter och löper över stora ytor. Störde motståndarna väldigt mycket.
Casper: En riktigt stark första period där han visar att han vill och kan styra sin roll. Blir också lite för snäll men som flera andra i laget så lyfter han sig och springer mycket under hela matchen. 
Erik: Första matchen på ett tag. Springer rätt och mycket, men är också för snäll. De gånger han vinner boll så skapar han besvär för motståndarna. Inställningen var fin idag. 
Markus: Springer liksom Erik mycket. Ett par gånger så var det en studs ifrån att komma igenom men idag var det inte vår dag. Ett stort orosmoment för motståndarnas backar. 
Edvin: Kämpade och slet bra som vänsterback. Tyvärr hämmades hans spelstil när motståndet var så pass dominerande som idag men vi såg prov på hans egenskaper på vänsterkanten med några snabba och fina inlägg. Även här kommer det bli lättare framöver med mer matchträning. Inställningen var bra och med lite tuffare närkamper hade vi nog kommit till några fler fina vänsteranfall. 

 Lilla Torg-FC Trelleborg 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)

Nästa helg är det två matcher samma dag; Trelleborgs FF på A-nivå och Kulladal på C-nivå. << Tillbaka

 
 
Sponsorer
Facebook