Plats:Hyllie IP
Samling:09:45, Hyllie IP
Aktivitetsinfo: NU ÄR DET BEKRÄFTAT ATT TIDER I KALLELSEN ÄR DEFINITIVA!
Vi får inte spela hemma utan spelar matchen på Hyllie IP.
Vi behöver vårt starkaste lag. Vänligen svara snarast på kallelsen om ni kan spela. Laget behöver er verkligen och vi la matchen på måndagen för att inte påverka påsken för mycket.
Tuff match mot Hyllie
2020-04-13 13:24
Påskens seriepremiär blev inställd men både vi och Hyllie ville spela. Då klubben stängt Mariedal för spel så flyttades matchen till Hyllie. De 12 spelare som ligger längst fram för tillfället kallades. Idag var det också dags för att testa en ny spelformation...
Med bara 20 minuters övning under senaste träningen så ställde vi upp med en ny formation idag. En formation som vi hoppades skulle ge oss ny fart och energi efter att ha kört fast lite på slutet -- 4-3-1 med en defensiv mittfältare.
I början låg vi rätt och tog kamperna. Men så fort vi började fuska och slarva så gav vi initiativet till Hyllie.
Men trots det blev det en mållös första period där Julius hann stå för en riktigt fin räddning. Marcus var tydlig i halvlek med att vi behövde ta kampen för att ge oss själv möjligheten att komma tillbaka i matchen. Och steg för steg tog vi kampen.
Tyvärr kom ett misstag som deras ena anfallare utnyttjade maximalt, 0-1. Men vi kämpade på och i ett snabbt och aktivt djupledsanfall kom Markus förbi på kanten och hittade in till Josef som styrde in 1-1. Där kändes det som att vi tog över lite av matchen utan att det skapades så många chanser. Vid ett inspel så går bollen rakt på handen på en försvarande Hylliespelare. Solklart och flera spelare i båda lagen verkade vänta på den naturliga avblåsningen. Men den kom inte och istället så utnyttjade Hyllie att vi ifrågasatte domaren genom en snabb omställning med ett friläge som resultat, 1-2.
Surt och tungt. Men killarna använde irritationen över den uteblivna straffen till att vinna mer närkamper och att ta det tunga jobbet. Flera gånger lyckades vi utnyttja bredden på ett sätt som vi inte sett på länge och det gjorde det svårare för Hyllie att komma åt oss. I ett anfall så ryckte Markus loss och kom till avslut från kanten. Snyggt och välplacerat, 2-2.
Vänskapligt, som vanligt mot Hyllie, så enades vi om att bryta sista perioden och göra ännu ett snabbskifte så att det blev rättvist med vindförhållandet. Tyvärr för vår del fick de på en bra träff på en frispark från distans. Med vindens hjälp så lyckades bollen ta sig förbi Julius med ett snöpligt 2-3 som resultat.

Vi kämpar på sista delen av matchen men det blir inte många fler chanser. Vi möter ett bra lag som är i bättre form om oss och testar en ny formation. Med det i bagaget så kan vi bara vara stolta över killarnas inställning i 60-65 minuter idag. Samtliga spelare kan vara nöjda med sin inställning. Sen är det av förklarliga skäl en hel del att jobba med för att utnyttja formationen bättre, men många goda intentioner där dagens stora plus går till Kevin Heggeland för sin roll som defensiv mittfältare. Lojal, modig och en riktigt bra kondition som användes på bästa sätt. Sen tycker jag också att Adam gick i bräschen med ett vägvinnande spel när vi hade en tyngre period i första perioden. När Josef hittade rätt position så vann han mycket boll och starkt att följa med upp vid första kvitteringen.
Återigen; samtliga ska vara nöjda med sin inställning idag och vi hoppas att detta är början på en fin vår.