SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

FC Rosengård
vs
Lilla Torg Fotbollförening
FC RosengårdvsLilla Torg Fotbollförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 07 mars, 16:00
Plats:Malmö IP
Samling:15:00, Malmö IP
Aktivitetsinfo: Träningsmatch mot FC Rosengårds tjejer 07.
En annorlunda men spännande och stimulerande utmaning
2020-03-07 18:02
FC Rosengård F07 kontaktade oss i vintras angående en träningsmatch. Jag har tidigare fått förfrågan men då tackat nej. Men den här gången kändes det som att uppgiften kunde vara stimulerande och utmanande för våra killar...
Matchen spelades på lördagseftermiddagen på gamla fina Malmö IP. En fin upplevelse för våra killar som fick spela på samma plan som MFF:s herrar tar sin an AFC på imorgon i Svenska Cupens sista gruppspelsomgång. 

Man såg direkt att det var ett proffsigt lag vi mötte. Engagerade och organiserade tränare och heltaggade tjejer som bara ville att domarna skulle blåsa igång matchen. Vi förberedde våra killar för att ligga rätt och ta kampen från början. Att inte sänka garden och låta tjejerna styra. Men det var tyvärr lite så det blev inledningsvis... 

Vi kom inte rätt till och fjuttade för mycket. Tjejerna gav oss inte mycket andrum under stora delar av första perioden där Julius och en hel del tur räddade oss. Amir spelade bestämt, annars var vi ganska loja över hela plan. 
I paus försökte vi trycka på de punkter som var vitala för att komma in i matchen. Ta kampen och släpp bollen. 
Andra halvlek började med att fler spelare tog för sig. Jag tycker främst att våra centrala mittfältare både börja vinna dueller och stoppa motståndarna högre upp i banan. Sen spred det sig över hela laget som steg för steg tog över matchen. Och när vi ville något så började det också studsa vår väg. Två bollar var precis över mållinjen men oavsett hur lite de var inne så hade vi skaffat oss en tvåmålsledning en bit in i andra perioden. Med ett bestämt skott av Victor så fick vi med oss 3-0 till andra pausen. 

Sista perioden gick vi runt på spelare och lät t.ex Amir vara på topp. Josef stänkte upp en boll i krysset och Rosengård fick en välförtjänt reducering. En riktigt bra match där vi inte visste vad vi kunde förvänta oss. Tufft och skickligt motstånd som lätt skulle kunna spela på B-nivå hos 07-killar. 
Ett stort plus till killarna som tog vara på chansen att förändra matchbilden efter första perioden där vi låg under på poäng. En ovana att möta och hantera tjejer som dessutom ger oss ett svårspelat motstånd. 

En annorlunda konstgräsmatta, större plan och mål gjorde det lite svårt för oss i början. Lite luddiga bedömningar om bollen var ute eller om det var offside gjorde att vi kom snett på det flera gånger och slappnade av. När vi gjorde det så ägde tjejerna matchen men när vi struntade i det och bara körde på så tog vi initiativet. 

Vill ge ett extra plus till Oscar och Andreas som levererade på en högre nivå än vad jag sett tidigare. Men återigen; ett stort plus till samtliga spelare idag. 

Rosengård F07-Lilla Torg P07 1-4 (0-0, 0-3, 1-1)
Målskyttar: Gustav, Andreas, Victor och Josef. 

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer
Facebook