SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Lilla Torg Fotbollförening
vs
Malmö City FC
Lilla Torg FotbollföreningvsMalmö City FC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 07 februari, 19:00
Plats:Mariedals IP, Konstgräs 9-manna
Samling:18:15, Omklädningsrummen Mariedal
Tuff fredagsdrabbning på Mariedal
2020-02-07 20:38
Fredagen innebar returmöte mellan Lilla Torg och Malmö City P08. Trots sjukdomar och ändring av matchtid fick vi ihop 13 man till matchstart...
Matchen började lite avvaktande. Vi letade efter våra positioner och att få igång vårt spel. Malmö City visade direkt att de var taggade upp till tänderna. En djupledsboll hittar återigen Markus som vet vad han ska göra i såna lägen, 1-0. 
Kampen fortsätter och ett hårt men lite snöpligt skott sitter bakom Rufus i målet och matchen är utjämnad.
Vi spelar ganska kontrollerat men med tiden så tappar vi fokus och vinner färre andrabollar. Samtidigt så visar deras upp ett bra tillslag som leder till spelvändningar allt oftare. När vi organiserar oss fel på en sån boll så studsar den upp på Amirs hand fem meter in på vår planhalva. Spelet fortsätter för en fördel men blåses korrekt av för frispark. EN frispark som för vår del tyvärr får läggas bra mycket närmare våt mål. Och med den bössan som frisparksskytten visade upp så var det bara att inse att 1-2 var ett faktum. 

I andra skiljer sig inställningen mer mellan lagen. Vi ligger långt under domarnivån i närkamperna och Malmö City fortsätter vara taggade och ligga på gränsen. Det gör att de vinner mer bollar och kortfattat leder det till ytterligare två baklängesmål. Det som är bra i andra är att vi efter 1-4 höjer oss och fortsätter spela schysst. 

Inför sista perioden är killarna sura och vill mer. En viss känsla av att det är kört ändras snabbt när coachparet Marcus och Magnus ingjuter hopp och mod hos killarna. Vi vet våra styrkor i en sån här match och visar glimtar av det i från början. 
Två Markus-mål till och vi är nära en kvittering. 

Vissa dagar vill det sig inte. Vi fortsätter att rotera i laget för att matcha killarna under träningsmatcherna. 
Efter förlusten mot Hyllie förra helgen var det en stor besvikelse och irritation över killarnas insats, men idag ska de ha en eloge för mod, karaktär och rent spel. Samtidigt får vi gratulera Malmö City till ännu en fin insats och tacka Zeb för domarinsatsen. Vi får saker felaktigt med oss och mot oss. Det gnälls en del från annat håll, men en sån här insats är kan vi i Lilla Torg bara applådera, speciellt hur Zeb hanterar konstruktiv kritik och tar med sig det. 

Nya tag på söndag mot Torn i Vintercupen. 

Lilla Torg-Malmö City 3-4 (1-2, 0-2. 2-0)

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer
Facebook