SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Lilla Torg Fotbollförening
vs
Hyllie IK
Lilla Torg FotbollföreningvsHyllie IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 01 februari, 15:30
Plats:Mariedals IP, Konstgräs 9-manna
Samling:14:45, Omklädningsrummen Mariedal
Ett stort steg bakåt
2020-02-01 17:11
Dagens sena match mot Hyllie var upplagt för en jämn tillställning. Båda lagen hade mixat lite och vi känner ju killarna i Hyllie väl. Det började helt okej. Vi spelade inte på topp men hade ett övertag....
Men idag fann inte skärpan där, varken i passningar eller avslut. Det kan jag ta, så är fotbollen. Men ett misstag och en snabb omställning gav dem 1-0. Lite snöpligt där och då. 
Vad vi ledare förväntar oss av killarna är att de har rätt karaktär och inställning i 75 minuter. Diskussioner och synpunkter på saker och ting kan man ta efter matchen. 

I andra perioden faller vi ihop. Inga närkamper vunna och flera spelare visar total avsaknad av vilja att vara på planen. Motvind på det och Hyllie tog tillvara på övertaget genom att göra två mål till. Det är så uppgivet och oengagerat att vi under en period har spelare som går ut utan att säga till så vi spelar med en man mindre. 

Inför tredje pratar vi in att vilja vinna sista perioden och matcha de som har rätt karaktär för att få vara på planen. Stundtals ser man en liten uppryckning men Hyllie ställer om snabbt en gång till och gör matchens fjärde och sista mål. 
Men över lag så hade vi ett nästan obefintligt kantspel som annars är ett starkt vapen. Och inläggen gick huvudsakligen mot första stolpen istället för ot straffpunkten där vi har något att jobba med. 

Förutsättningarna var jämna och vi har allt i våra egna händer men det finns en omognad och fel fokusering när man lägger krutet på hur stora och bra motståndarna är istället för att göra något åt det. Hyllie tilläts i flera sekvenser att vinna första, andra och tredje duellen innan vi ens visade att vi var på planen. Spelarna vet nu att med denna inställning blir det inte många matcher i år. 
Vi måste våga misslyckas, prova på saker på planen som vi tränar på under träningarna och ha kul. Det kommer vi inte att kritisera. Däremot får man vägledas om man gör misstag i fel läge så man kan göra rätt avvägning i sitt spel när man utmanar och när man spelar säkert. 
Men att inte vilja, att inte ha viljan eller att fokusera på fel saker. Den tiden är förbi när vi kan acceptera det. 

Dagens plus går till Kevin och Simon som försöker över hela matchen och inte fokuserar på fel saker. 
En annan dag med några centimetrars marginal på vår sida hade resultatet varit ett annat, men inställningen får vi jobba på framöver. Så även om dagens match var ett stort steg bakåt så är det upp till oss att ändra på det. Och killarna som spelade idag visar på träningarna att de har kapaciteten i sig. 

Imorgon är det ny match för nya spelare, bara Amir som fick hoppa in med kort varsel ska dubblera. 

Lilla Torg Hyllie 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer
Facebook