SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Furulunds IK
vs
Lilla Torg Fotbollförening
Furulunds IKvsLilla Torg Fotbollförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 november, 10:30
Plats:Konstgräset vid Vikenbadet
Samling:09:45, Parkeringen vid Vikenbadet i Furulund
Aktivitetsinfo: Kallelse till första matchen i Landoras Vintercup.
Samling på plats ombytta och klara, glöm inte benskydd och vattenflaska. Tröja delas ut på plats.
Kort varsel, snabba svar önskas.
Officiell premiär för 9-manna
2019-11-09 20:45
Segerlaget i dagens premiär
P07 lämnar äntligen 7-manna och tar steget mot ungdomsfotbollen. Givetvis ska det vara formellt korrekt enligt SvFF så resultaten räknas inte förrän 2020-01-01. Men idag var det dags för 9-manna och vi pratade om de nya förutsättningarna som kommer inkludera resultat och tabeller. 
13 man var kallade till premiären mot Furulund. Coach Marcus drog upp lite detaljer om vad vi ska tänka på och avslutningsvis drog vi några detaljer för våra hörnor. Och det skulle bli en bra dag i ett höstruggigt Furulund...
... och matchplanen följdes bättre än förväntat första 5 min minuterna av matchen. Bra rörelse, bolltempo och positionering trots större ytor. Och vi anpassade oss väl till offsidelinjerna i båda riktningarna. Så det var skönt när vi också fick utdelning genom ett ledningsmål. 

Men så kom en period där vi tvekade, fuskade och slarvade lite för mycket. Det var Furulund inte sena att utnyttja två gånger om med en liten uppförsbacke som resultat, 1-2. 
Furulund har, liksom förra andra 07-lag, spelat i 06-serie under hösten för att få med sig lärdom och erfarenheter inför 2020. Och framförallt ett försprång som vi andra får jobba igen..

Men idag var killarna fokuserade och ödmjuka mot varandra och tog uppgiften på bästa sätt. Vi läste av matchbilden och använde våra styrkor som vapen istället för att låta Furulund bestämma matchbild och tempo. 

Bra insats med några extra plus:

  • Casper som visade sig riktigt effektiv och nyttig på mittmittfältet, klar en av de bästa på plan idag. 
  • Positionsspelet och viljan att ta närkamper i första och andraläget som dök upp överallt på planen. 
  • Spelande backar som försökte få uppspel på fötterna. 
  • Gustavs hörnor som var ett dödligt vapen idag, 3 assister om jag räknade rätt.
  • Backarna som mestadels låg rätt och både agerade stabilt individuellt men även hade ett bra understöd till backkollegorna. 
  • Amir som gjorde 3 mål och spelade hela matchen!
Nu kommer det bli viktigare med närvaro och engagemang. Därför var det kul att vi tog ut två 08:or som inte bara ställde upp utan tog sin del av jobbet på ett fint sätt samt att Leith fick nicka in en precisionshörna av Gustav. 

Laget:
Julius 
Victor 
Amir
Leith
Hugo
Josef
Adam
Casper
Gustav
Anton
Simon
Alex
Markus

Tack till Furulund och domaren för en fin match! Och till den trogna och tappra publiken som stöttar oss.

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer
Facebook