SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Hyllie, Husie, Svedala
vs
Lilla Torg Fotbollförening
Hyllie, Husie, SvedalavsLilla Torg Fotbollförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 24 november, 10:00
Plats:Hyllie IP
Samling:09:00, Hyllie IP
Aktivitetsinfo: Träningsmatcher i Hyllie. Vi kommer att samarbeta med Hyllie, Husie och Svedala under vintern för att komma igång med 9-manna.
Denna dag börjar vi med två matcher, 2x25 min med en halvtimmes paus.
Vi kallar några spelare extra denna gång.
Kom ombytta med vattenflaska.
Premiär för minicup
2019-11-24 21:30
Inför matchen mot Svedala
En liten idé om att dra ihop några lag till ett mindre samarbete verkställdes och idag var det dags för premiär.
Hyllie, Husie och Svedala är övriga lag i vår minicup, som planeras över fyra tillfällen där alla är värd vars en gång. Två matcher per dag, 2 x 25 min.
Idag var det Hyllie som arrangerade och fyra, på pappret jämnstarka, lag stod redo för spel på ett blåsigt Hyllie IP när klockan blev 09.30...
.. där vår första match var mot Svedala. Vi hade som plan att fortsätta på vår match mot Furulund i VM, med samma uppställning; 3-4-1. 
Matchen blåstes igång och vinden blåste i våra ansikten. Svedala körde över oss i början. Jag och Marcus undrade lite vilka spelare som egentligen spelade för Lilla Torg för det var inte många vi kände igen första kvarten. Felbeslut, dåliga passningar och nästintill obefintlig rörelse var inte det vi önskade. Det visade sig att Svedala hade stor nytta av medvinden och de gjorde det effektivt. 2-0 med risk för mer när vi äntligen vaknade. Först genom att ta kampen och sen försöka etablera någon form av spel. 
I halvlek var vi givetvis inte nöjda. Planen var att göra att bättre. Och andra halvlek blev bättre. En snabb reducering av Alexander och strax därefter en perfekt löpning och avslut av Tobias gjorde att vi kvitterat matchen en bit in i andra halvlek. Vi må vara färgade men jag tycker nog att vi kunde fått med oss ett mål till men matchen slutade 2-2. 

Efter vila och lite taktisk återkoppling så var killarna redo för en ny match, denna gång mot Hyllie. Tobias hade lämnat för att tävla i simning men det var ändå 13 man som var redo för en seger. 
Vi började i medvind och jag tycker att vi spelade ytterligare lite bättre. Framförallt var det högerkanten Josef-Gustav som hittade rätt. Och när Gustav gjorde en inövad löpning och kallade tydligt på bollen, ja då satte Zion bollen på foten och serverade ett friläge som Gustav förvaltade väl. Tyvärr som det en touch som ställde Julius i målet så det var kvitterat innan paus. 
I andra gör de två mål och vi "bara" ett genom Markus. Men jag tycker att vi hittade många fina kombinationer på båda sidorna och även ett par gånger i mitten. Det kändes inte som en förlust när domaren blåste av...

Spelarna lyfte sig efter en dålig start. Josef visade fin positionering och rörelse på boll och ben som back. Zion hittade rätt på mitten och fick kröna sitt verk där med genomskäraren till Gustav. Gustav och Tobias hittade rätt på högerkanten. 
Amir visade smarthet, mod och styrka när han hamnade i besvärliga situationer mot Hyllies starka och snabba anfallare. 
Backlinjen låg flera gånger perfekt mot Hyllie, framförallt i andra halvlek när vi lurade Hyllie till offsidelöpningar flera gånger om. Vi såg även några spelvändningar som var effektiva och snabba. 

Syftet med denna minicup är att öva och våga lyckas. Det gör vi genom att misslyckas. Jag tycker att, även om vi inte nådde den nivå vi önskar, så var utfallet av dagen bra. Julius har det tufft flera gånger då han får stå sysslolös och vinden idag gjorde inte det bättre. 

Vi hoppades på ett utfall som mot Furulund men ska ha i åtanke om att samtliga tre lag i detta samarbete är tuffare motstånd och därmed krävs mer av oss. 

Nästa gång samarbetet kör vidare är vi värdar. På Mariedals IP lördagen den 7/12 är det dags för två nya matcher. 
Vi kommer att matcha ett nytt lag till stora delar för att match träna desto fler spelare. 

Tack för idag och tack till domare, motståndare och tappra supportrar som trotsade vädret. 

/Anders

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer
Facebook