Samling:09:45, Mariedals IP
Vinst efter riktig krigarinsats!
2021-08-28 13:49

Under hela veckan och under matchdagen öppnade skyarna sig och bjöd på en gräsplan som inte var spelbar vilket gjorde att dagens match spelade på vårt konstgräs.

Efter matchen mot Lunds BOIS tidigare i veckan kändes det som att vi hade ett bra självförtroende. Dagens match var dessutom precis som mot Lund en riktig laginsats där samtliga spelare krigade hårt både offensivt och defensivt för att inte låta Sjöbo komma till något riktigt farligt läge. Första 20 minuterna ägde Sjöbo mycket boll och visade att man hade övat på högt presspel samt att använda kanterna genom överlappningar. Detta var något som vi till en början hade svårt att försvara oss mot men krigarinstinkten gjorde att vi trots Sjöbos bollrull inte gav motståndarna någon riktigt farlig chans. Sjöbo fick i början av andra halvlek en frispark någon meter utanför straffområdet som vår målvakt Amanda Wennström inte hade några problem med.

Torget hade i stora delar av matchen lite problem med att våga hålla i bollen och rulla runt mellan våra olika lagdelar men ju längre in i matchen vi kom desto mer vågade vi rulla runt och tro på vårt egna spel istället för att anpassa oss efter våra motståndare.

Första halvlek var egentligen sett ur båda lagens perspektiv en rätt chansfattig halvlek.

Det högt pressande och det hårt jobbande motståndarlaget verkade ha lagt mycket av sin energi på första halvlek och kom ut med ett inte alls lika aggressivt presspel i andra halvlek samtidigt som vi började rulla mer boll. Vi kom till fler målchanser och i både 55:e minuten och 71:a minuten så prickar Linnea Höst respektive stolpe.

Det som skulle bli matchens enda mål kom i 78:e minuten när Elin Ingvarsson efter strul i straffområdet skjuter in bollen i målet. Efter vårt mål taggar våra motståndare till lite men de kommer inte igenom det otroligt starkt krigande lag som var i vägen. Torget höll emot och resultatet 1-0 stod sig till domarens slutsignal.