SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

Vellinge IF
3 - 3
Lilla Torg FF
Vellinge IF3 - 3Lilla Torg FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 22 augusti, 14:00
Plats:Vellinge IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130320089
Samling:12:15, Mariedals IP
Trupp:#1 Emy Alerskans
#3 Lisa Karlsson
#5 Agnes Öjes
#6 Freja Brobeck
#7 Emma Johnsson
#9 Linnéa Höst
#10 Eleonor Hättmark
#11 Felicia Patitz
#21 Natyra Gashi
#22 Beatrice Aguilar
#23 Paula Hafner
#24 Isabelle Angärde
Alice Odeholm
Elin Ingvarsson
Sandra Barkstedt
Delad pott i Vellinge
2021-08-24 11:58

Bilder: Anette Freij

 

Matchen på bortaplan mot Vellinge IF var en match där målchanserna inte hamnade i nätet och båda lagens försvarsspel sattes på prov. 

 

Första 15 minuterna får Torget arbeta hårt med att försvara vilket vi visar att vi gör bra men i anfallsspelet slår vi något för många raka passningar som Vellinge läser av. Efter ett tag så hittar vi ett spel som får Vellinge att börja jaga en stund.

 

Dagens domare hade ansåg att vädret var varmt nog för att behöva en vätskepaus i 25:e minuten och i samband med detta byter vi in fyra personer och i 26:e minuten tilldelas vi en frispark där Emma Johnsson i sin första match efter graviditet petar in bollen och ger oss ledningen. Vårt mål satte krut i Vellinge som drygt fem minuter senare sätter en reducering.

 

Sex minuter efter Vellinges reducering tilldelas vi en frispark en bra bit utanför straffområdet och medan Vellinge försöker flytta hem laget så springer Sandra Barkstedt fram och skjuter bollen över målvakten och sätter därmed 1-2 vilket skapar upprördhet i motståndarlaget som tappar humöret och resterande tid av halvleken inte kommer till fler lägen.

 

I andra halvlek ser det ut som vi kommer ut med ett större självförtroende, vi börjar stå på rätt ställe och vi slipper ta massa löpningar i försvarsspelet.

 

Tidigt i andra halvlek spelar vi runt våra motståndare och när bollen hamnar hos Isabelle Angärde slår hon en fin passning till Linnea Höst som i sin tur driver förbi två försvarare och rullar in bollen på målvaktens högra sida.

 

En stund in på andra halvlek får Vellinge en straff som leder till 2-3 och i samband med detta avtar vårt spel som vi fick igång i början av halvleken samtidigt som Vellinge pressar ner oss men vi visar styrka i vårt försvarsspel. 

 

Trots vårt starka försvarsspel lyckas Vellinge pressa oss tillräckligt och tillslut få in en 3-3 reducering och detta resultatet står sig till fulltid. Vi tar vår första poäng för säsongen.

 

Nästa match tar vi emot Lunds BOIS på hemmaplan den 25/8 kl. 18:30. Hoppas att vi ses där!

 

 

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer
Facebook
Instagram #lillatorgff