Välkommen till Lilla Torg FF!
Klubben på Mariedals IP.

Vill du spela med oss?
Gå in under Klubben i menyn ovan och välj Vill du spela med oss..

Vill du veta hur du kan stötta klubben?
Gå in under Klubben ovan och klicka in på SponsringMedlemsbrev Maj
2017-05-28 17:08
Medlemsbrev Maj
finns nu att läsa under klubben - dokument - medlemsbrev
http://www.lillatorgff.se/docs/177/13301/Medlemsbrev%20LTFF%202017%20Maj.pdf
Seniorer
Torget är tillbaka på vinnarspåret
2017-05-24 15:01, Seniorer
Labinot Dreshaj gjorde sitt första mål för Torget när han avgjorde borta mot Rosengårds FF
I lördags besökte Torget Rosengård Norra IP för match mot nykomlingen Rosengårds FF. Ett lag som har många namnkunniga spelare, inlett säsongen på ett starkt sätt och har höga ambitioner för sin verksamhet.

Allt detta märktes det inte mycket av under den inledande halvtimmen när Torget visade att man var här för att vinna och ryckte sig fram till en 3-0-ledning efter att hög press, hårt jobb och kvalitet inne i boxen banat vägen.

Det första målet kom redan efter några minuter när Labinot Dreshaj slog en hörna som Axel Harletun nådde högst på och nickade in ledningen. Bara minuter senare hade gästerna en ny hörna men denna gången nickade Mattias Jönsson bollen i ribban och Diego Delgados retur smet precis över.

2-0 gjorde sedan Nikola Zivanovic när han sprang sig igenom Rosengårdsförsvaret och placerade in bollen vid målvaktens första hörn.
3-0 kom av bara farten och denna gång var det Labinot Dreshaj som gjorde sitt första mål i Lilla Torg när han avslutade en omställning och behärskat placerade in bollen i bortre hörnet.

Många trodde nog att denna match var över vid detta tillfället men Rosengård visade prov på stark karaktär och jobbade sig in i matchen. Kevin Petersson tvingades kliva av efter en smäll mot knäet i den 35e minuten och därefter blev Torget tillbakatryckta och Rosengård var ständigt farliga i djupled. Reduceringen kom strax innan paus när man spelade sig bakom Torgets backlinje och Eddi Hisa rullade bollen mellan benen på Joel Smidje.

Torget såg något ängsliga ut i början av andra halvlek och Rosengård fortsatte där man avslutade den första halvleken. Reduceringen till 2-3 kom också efter ett riktigt klassmål när Rosengårds forward löpte sig loss i djupled och smällde upp bollen i nättaket från snäv vinkel.

Ett 3-3-mål hängde i luften men Torget reste sig, visade stark karaktär och de sista 25 minuterna fick Rosengård inte samma tryck på de blåsvarta. Farligheterna skapades på fasta situationer och ett heroisk försvarsarbete såg till att hemmalaget aldrig fick kvittera. Torget tog sig tillbaka på vinnarspåret och välkomnar härnäst IFK Klagshamn för nytt toppmöte på lördag.

"Idag hade vi gett oss f-n på att vi skulle vinna och det tyckte jag blev ganska tydligt under den sista delen av matchen när vi verkligen grisade till oss de tre poängen. Fotboll kan inte alltid vara snyggt och vi hittade ett sätt att vinna matchen på trots att vi var nere för räkning i början av andra halvlek. Denna karaktären ska vi se till att ta med oss ut i varje match framöver. Då kan det bli en intressant säsong." sa Torgets tränare Jonas Jönsson efter matchen.

Matchfakta
Rosengårds FF - Lilla Torg FF 2-3 (1-3)
Mål RFF: Eddi Hisa, Selmir Halilovic
Mål LTFF: Axel Harletun, Nikola Zivanovic, Labinot Dreshaj

Startelva:

19. Joel Smidje (K)

27. Axel Harletun
20. Kevin Petersson (ut 35)
3. Sebastian Liersch
2. Fredrik Albertsson

11. Mattias Jönsson
5. Johan Arwald (ut 55)
9. Nikola Zivanovic

23. Diego Delgado
21. Labinot Dreshaj
16. Rickie Hagel

Ersättare:
1. Simon Persson
18. Hugo Berg
22. Gustaf Holmer (in 35, ut 65)
24. Ludvig Alvesson (in 55)
26. Villiam Håkansson (in 65)

Seniorer
Torgets drömstart lade grunden för seger
2017-04-24 14:17, Seniorer
Pontus Björnsson gjorde sitt första mål i sin nya klubb när han nickade in 3-0. Foto: Bosnien Hercegovina SK / Senad Honic HONA
En regntung plan var det som väntade när Torgets representationslag gav sig ut på naturgräs för första gången den här säsongen. Laget visade sig inte bli påverkade av varken regnet eller underlaget utan trampade gasen i botten direkt och hade en 2-0-ledning redan innan fyra minuter var spelade.

Det första målet kom till efter att Björn Schäfer fått tag på bollen i straffområdet där han sedan skapade sig ett skottläge och tryckte in bollen lågt bakom Bosniens målvakt. Kort därefter spelade Torget loss Tim Andersson högt upp på vänsterkanten och hans inlägg seglade över alla och nådde en framstötande Björn Schäfer på bortre stolpen som tryckte upp bollen i nättaket. Schäfers femte mål på de tre inledande matcherna - lika många som under hela fjolårssäsongen.

Efter denna start var det fortsatt Torget som förde spelet och Bosnien försvarade sig lågt och kompakt vilket dock gjorde att deras anfallsspel blev lidande. Sista tio minuterna av första halvlek var dock Torget nära att bjuda in hemmalaget i matchen när man drog på sig onödiga frisparkar, satte sig i svåra lägen och gav Bosnien energi.

Halvtidsvilan kom därför lägligt och båda lagen fick lugna ner sig efter en avslutning på första halvlek med upprörda känslor från båda lagen.

Nyckeln inför andra halvlek skulle komma att bli fokus och det hittade Torget ganska omgående. Bosnien stötte fram ett antal gånger och skapade något halvfarligt läge där avsluten dock inte orsakade någon större oro för Joel Smidje.
I den 60e minuten klev tvåmålsskytten Björn Schäfer av till förmån för Johan Arwald med syfte att stärka upp innermittfältet och få bättre koll på motståndarlaget.

Torget fick allt mer kontroll på matchen och efter att Pontus Björnsson nickat in Diego Delgados hörna i den 67e minuten spelade lagen mest av sista delen av matchen. Torget ägde mycket boll utan att stöta fram särskilt ofta men i en av sina framstötningar kom Fredrik Albertsson loss från högerkanten och fick fast bollen runt offensivt straffområde där bollen sedan hittade ut till Mattias Jönsson som placerade in 4-0 vid målvaktens främre stolpe.

Sista tio minuterna av matchen fick unge Hugo Berg göra sin seriedebut i Torgets A-lag när han kom in i rollen framför mittfältet.

"Vi hade pratat om att vara med och sätta tonen från start, men jag kunde aldrig hoppas på den öppningen vi fick. Den satte definitivt tonen på matchen och det gav oss en matchbild som vi i stora drag är nöjda med. Givetvis är det härligt att Björn Schäfer är i denna hysteriska målform men det var även glädjande att vi fick två nya målskyttar från vårt mittfält. Vi kommer behöva spridning på målen och vi känner att vi har sparkapital i Nikola Zivanovic, Rickie Hagel och Gustaf Holmer som kommer att bidra med flera mål under säsongen." säger Torgets tränare Jonas Jönsson.

Matchfakta:

Bosnien Hercegovina SK - Lilla Torg FF 0-4 (0-2)
Mål: Björn Schäfer 2, Pontus Björnsson, Mattias Jönsson
Varningar: Björn Schäfer, Tim Andersson, Axel Harletun, Diego Delgado Forrich

Startelva:

19. Joel Smidje

2. Fredrik Albertsson
27. Axel Harletun
3. Sebastian Liersch
6. Tim Andersson (K)

11. Mattias Jönsson
15. Pontus Björnsson
23. Diego Delgado Forrich (ut 68)

14. Björn Schäfer (ut 60)
9. Nikola Zivanovic (ut 83)
22. Gustaf Holmer (ut 75)

Ersättare:

1. Simon Persson
5. Johan Arwald (in 60)
18. Hugo Berg (in 83)
20. Kevin Petersson (in 68)
24. Ludvig Alvesson (in 75)
Seniorer
Schäfers dubbel gav tre nya poäng
2017-04-14 11:59, Seniorer
Björn Schäfer har hittat målformen. Foto: Simon Eriksson
Torgets intensiva matchande fortsatte på Limhamns IP under onsdagskvällen då man gästade Limhamns FF som förra säsongen åkte ur division 4. Laget har samlat ny kraft under vintern och förstärkt med flertalet välkända namn från högre divisioner med förhoppning om att göra vistelsen i division 5 kortvarig. 

Till onsdagens match hade Torget gjort en ändring i sin matchtrupp då Rickie Hagel inte var redo efter den ankelskada han ådrog sig i premiären. Villiam Håkansson tog hans plats i truppen och Gustaf Holmer fick chansen från start. 

När matchen kom igång tog Torget initiativet direkt och tryckte ner Limhamn, vann mycket bollar högt upp och visade upp det fartfyllda passningsspel man sett ett antal gånger under försäsongen. Detta resulterade i att man skapade ett flertal heta chanser i inledningen. 1-0- målet kom också efter 20 minuter när Mattias Jönsson fick ett inkast från Tim Andersson - Matte tryckte sedan bort Limhamnsförsvararen och serverade Björn Schäfer ett skottläge från 20 meter som han tryckte in i målvaktens bortre hörn. 

Efter målet hade Torget ytterligare lägen och närmst var Nikola Zivanovic som träffade ribban. Sista 20 minuterna av första halvleken blev en betydligt jämnare tillställning och Limhamn fick ner spelet på Torgets planhalva och skapade viss oro runt straffområdet men utan att komma riktigt nära en kvittering innan lagen gick till halvtidsvila. 

I andra halvlek fick den ena assisterande domaren kliva av på grund av en bristning i baksidan vilket gjorde att halvleken spelades med enbart två domare som dock skötte detta på ett lugnt och kontrollerat sätt.

Halvleken inleddes som den första där Torget skapade lite farligheter i början men matchen kom snabbt att jämna ut sig och spelet svängde mellan lagen utan att det blev några riktigt farliga målchanser. I den 67e minuten var det så dags igen för Björn Schäfer - denna gången blev han frispelad i djupled och ensam med målvakten var det inga tveksamheter. Bollen i nättaket och 2-0 till Torget, Schäfers fjärde mål på tio dagar. 

Efter målet fick Torget fokusera på att försvara och Limhamn försökte lyfta fram laget och få in bollen i boxen vilket man även lyckades med och under de sista tio minuterna skapade man ett antal målchanser och med lite bättre skärpa kunde reduceringen ha varit ett faktum. Denna uteblev dock och Torget tog sin andra raka 2-0-seger i inledningen av seriespelet och går på påskledigt med full poängskörd. 

" Vi har verkligen höjt vår arbetsmoral och sättet vi förbereder oss inför match ytterligare ett steg denna säsongen. Det här kändes som en mogen prestation där vi visade upp flera positiva sidor av oss själva och då tänker jag dels på vår anfallsfotboll under första 25 minuterna, vårt hårda arbete i försvaret matchen igenom och även vårt totala fokus på oss själva och det vi kan påverka. Nu tar vi lite välförtjänt påskledighet och sedan får vi äntligen komma in i rutinerna med fulla träningsveckor och matcher på helgen igen efter ett par veckor där vi inte kunnat träna som vi önskat," säger Torgets tränare Jonas Jönsson. 

Matchfakta:
Limhamns FF - Lilla Torg FF 0-2 (0-1)
Mål: Björn Schäfer 2
Varningar LTFF: Björn Schäfer, Diego Delgado Forrich, Pontus Björnsson

Startelva:

19. Joel Smidje

2. Fredrik Albertsson
27. Axel Harletun
3. Sebastian Liersch
6. Tim Andersson (K)

11. Mattias Jönsson
15. Pontus Björnsson
23. Diego Delgado Forrich (ut 75)

14. Björn Schäfer (ut 79)
9. Nikola Zivanovic
22. Gustaf Holmer (ut 65)

Avbytare:

1. Chadie Hotait
5. Johan Arwald (in 65)
20. Kevin Petersson (in 75)
24. Ludvig Alvesson (in 79)
26. Villiam Håkansson
170408 Fotbollsskolan drar igång
2017-04-09 21:11

Nyheter från våra lag
F05/06, 29/05 21:18 
F03/04, 28/05 17:24 
P07, 27/05 20:39 
F05/06, 27/05 19:10 
 
Sponsorer
Instagram #lillatorgff
Facebook