Välkommen till Lilla Torg FF!
Klubben på Mariedals IP.

Vill du spela med oss?
Gå in under Klubben i menyn ovan och välj Vill du spela med oss..

Vill du veta hur du kan stötta klubben?
Gå in under Klubben ovan och klicka in på SponsringSeniorer
Schäfers dubbel gav tre nya poäng
2017-04-14 11:59, Seniorer
Björn Schäfer har hittat målformen
Torgets intensiva matchande fortsatte på Limhamns IP under onsdagskvällen då man gästade Limhamns FF som förra säsongen åkte ur division 4. Laget har samlat ny kraft under vintern och förstärkt med flertalet välkända namn från högre divisioner med förhoppning om att göra vistelsen i division 5 kortvarig. 

Till onsdagens match hade Torget gjort en ändring i sin matchtrupp då Rickie Hagel inte var redo efter den ankelskada han ådrog sig i premiären. Villiam Håkansson tog hans plats i truppen och Gustaf Holmer fick chansen från start. 

När matchen kom igång tog Torget initiativet direkt och tryckte ner Limhamn, vann mycket bollar högt upp och visade upp det fartfyllda passningsspel man sett ett antal gånger under försäsongen. Detta resulterade i att man skapade ett flertal heta chanser i inledningen. 1-0- målet kom också efter 20 minuter när Mattias Jönsson fick ett inkast från Tim Andersson - Matte tryckte sedan bort Limhamnsförsvararen och serverade Björn Schäfer ett skottläge från 20 meter som han tryckte in i målvaktens bortre hörn. 

Efter målet hade Torget ytterligare lägen och närmst var Nikola Zivanovic som träffade ribban. Sista 20 minuterna av första halvleken blev en betydligt jämnare tillställning och Limhamn fick ner spelet på Torgets planhalva och skapade viss oro runt straffområdet men utan att komma riktigt nära en kvittering innan lagen gick till halvtidsvila. 

I andra halvlek fick den ena assisterande domaren kliva av på grund av en bristning i baksidan vilket gjorde att halvleken spelades med enbart två domare som dock skötte detta på ett lugnt och kontrollerat sätt.

Halvleken inleddes som den första där Torget skapade lite farligheter i början men matchen kom snabbt att jämna ut sig och spelet svängde mellan lagen utan att det blev några riktigt farliga målchanser. I den 67e minuten var det så dags igen för Björn Schäfer - denna gången blev han frispelad i djupled och ensam med målvakten var det inga tveksamheter. Bollen i nättaket och 2-0 till Torget, Schäfers fjärde mål på tio dagar. 

Efter målet fick Torget fokusera på att försvara och Limhamn försökte lyfta fram laget och få in bollen i boxen vilket man även lyckades med och under de sista tio minuterna skapade man ett antal målchanser och med lite bättre skärpa kunde reduceringen ha varit ett faktum. Denna uteblev dock och Torget tog sin andra raka 2-0-seger i inledningen av seriespelet och går på påskledigt med full poängskörd. 

" Vi har verkligen höjt vår arbetsmoral och sättet vi förbereder oss inför match ytterligare ett steg denna säsongen. Det här kändes som en mogen prestation där vi visade upp flera positiva sidor av oss själva och då tänker jag dels på vår anfallsfotboll under första 25 minuterna, vårt hårda arbete i försvaret matchen igenom och även vårt totala fokus på oss själva och det vi kan påverka. Nu tar vi lite välförtjänt påskledighet och sedan får vi äntligen komma in i rutinerna med fulla träningsveckor och matcher på helgen igen efter ett par veckor där vi inte kunnat träna som vi önskat," säger Torgets tränare Jonas Jönsson. 

Matchfakta:
Limhamns FF - Lilla Torg FF 0-2 (0-1)
Mål: Björn Schäfer 2
Varningar LTFF: Björn Schäfer, Diego Delgado Forrich, Pontus Björnsson

Startelva:

19. Joel Smidje

2. Fredrik Albertsson
27. Axel Harletun
3. Sebastian Liersch
6. Tim Andersson (K)

11. Mattias Jönsson
15. Pontus Björnsson
23. Diego Delgado Forrich (ut 75)

14. Björn Schäfer (ut 79)
9. Nikola Zivanovic
22. Gustaf Holmer (ut 65)

Avbytare:

1. Chadie Hotait
5. Johan Arwald (in 65)
20. Kevin Petersson (in 75)
24. Ludvig Alvesson (in 79)
26. Villiam Håkansson
170408 Fotbollsskolan drar igång
2017-04-09 21:11

Medlemsbrev
2017-03-27 13:40
Medlemsbrevet går också att läsa under klubben - dokument - medlemsbrev
Ungdomskommitté
Inbjudan - Barnfotboll
2017-03-25 10:02, Ungdomskommitté
Du som ledare i Lilla Torg FF är välkommen att anmäla dig till
ledarutbildningen Barnfotboll
Instruktör - Magnus Palmén Skånes FF
Kallelse utskickad!
Nyheter från våra lag
 
Sponsorer
Instagram #lillatorgff
Facebook