Matchrapport Lilla Torg - Hyllie
2016-09-26 11:34
Förra söndagens andra hemmamatch spelades i serie C4, där vi mötte Hyllie.
Även i denna match skulle vi fortsätta sätta fokus på spelbredd, speldjup samt spelbarhet. I defensiven skulle vi vara kompakta på egen planhalva och försvara oss med hela laget. Vi la även lite extra fokus på att röra oss och vinna närkamperna.

Första halvan av matchen var en jämn historia. Båda lagen skapade en del chanser men det såg rätt energilöst ut från båda lagens sida. Rörligheten var inte den bästa och vi var inte speciellt kompakta i vårt försvarsspel. Riktigt i slutet av halvleken lyckades Hyllie ta ledningen då bollen, efter lite flipperspel på en hörna, lyckades leta sig in i nätet. I halvtid upprepade vi så vad vi pratat om innan matchen och beslutade oss för att höja tempot.

I andra halvlek fick vi så rejält med luft under vingarna. Det var som om grabbarna injicerat rå-energi rakt i hjärtat under halvtidsvilan. Hyllies ledning kvitterades snart och sedan var det bara ett lag på banan. Vi ägde nästan bollen totalt under andra halvlek och motståndarna fick försöka sig på att slå panikbollar mot anfallaren. Vi skapade en hel del chanser och lyckades omsätta några av dem så vi ledde rätt komfortabelt med 3-1 med minuten kvar att spela då Hyllie tillslut lyckades rinna igenom och reducera. Vi hann dock inte ens bli oroliga innan domaren blåste av matchen och vi stod som rättvisa segrare.

En enorm eloge till hur laget genomförde den andra halvleken. Spelet var i och för sig rätt OK även i den första men den energi som ni visade under den andra halvan var mycket glädjande att bevittna.