Matchrapport Lilla Torg FF - LB07 6
2016-05-15 18:54
Laget mot LB07 6 2016-05-15
Under söndagförmiddagen mötte Lilla Torgs elvaåriga grabbar LB07 6 i serie C3.

Det var kyligt i luften men så fort matchen blåstes igång visade det sig att Lilla Torg-spelarna var heta - riktigt heta! Fokuset i matchen var på spelbarhet och markeringsspel och under den första kvarten visade man prov på bra utförande i båda fokusområdena. Det var inte många gånger som motståndarna fick låna bollen och när man fick det så låg vi rätt i markeringarna och vann snabbt bollen tillbaka. Vi skapade massvis med lägen att göra mål och tog ledningen med 2-0 fast visst borde vi ha gjort fler mål?

Mot slutet av halvleken märktes det att vi jobbat hårt både i offensiven och i defensiven för vi orkade inte riktigt göra jobbet fullt ut. Trots det var det mycket nöjda spelare som nog trodde att matchen var vunnen redan i halvtid.

I den andra halvleken fortsatte vi att rulla boll riktigt bra men tendenserna från slutet av halvleken satt i; vi orkade inte riktigt ta jobbet hem. Trots att vi radade upp klara målchanser, som blivit mål i vilken annan match som helst, lyckades LB07 både komma ikapp och förbi. Motståndarna visade prov på väldigt god arbetsmoral i den andra halvleken. De räddade minst tre bollar på mållinjen sedan målvakten blivit överspelad och la enormt med energi på att jobba hem i försvaret. Samtidigt skapade vi nog med chanser för att kunna göra minst åtta mål men bollen ville helt enkelt inte in idag. Istället för en välförtjänt vinst blev det istället en sur förlust med 3-5.

Men vi ska inte hänga alltför mycket läpp för det. Vi tar med oss lärdomen att inte ta ut segern i förskott samt att det defensiva jobbet måste göras hela matchen. Offensivt kan man inte vara annat än helnöjd. Bortsett då att vi missade alltför många chanser. Men om vi fortsätter jobba hårt med spelbarheten kommer målen också att komma. Bra jobbat allihopa!