Tredje pris för Lilla Torg P05 i Åshöjden cup P04
2016-05-07 20:55
2016-05-07: Laget som vann tredje pris i Åshöjden cup (klass P04)
Efter torsdagens framgångsrika andraplats i Åshöjden cup, klass P05, var det under lördagen dags för spel i samma cup fast denna gång i klassen för pojkar födda 2004.

Den inledande gruppspelsmatchen spelades mot BK Höllviken, några som vi på förhand trodde skulle bli en mycket tuff motståndare. Det visade sig dock rätt snart att farten i vårt spel var våra större och kraftfullare motståndare övermäktigt. De var som att vi trillade boll uppe på grässtråna samtidigt som våra motståndare fick kämpa både i motvind och uppförsbacke.
När domaren blåste av matchen stod vi som synnerligen välförtjänta vinnare med 4-0.

Våra motståndare från Österlen, Kivik/Sankt Olof, visade sig vara en ganska svår nöt att knäcka trots att vi från sidan egentligen tyckte att segern borde ha varit lite enklare. Vi visade dock stor moral genom att två gånger om komma tillbaka från underläge och lyckades vinna matchen med 3-2 efter ett sent avgörande. Innan dess hade vi lyckats kvittera motståndarledningar två gånger om.
I och med segern var vi klara för slutspel men innan dess stod en avslutande gruppspelsmatch på schemat.

Eftersom båda lagen hade vunnit sina två inledande matcher var det bara äran och hedern som stod på spel i den tredje gruppspelsmatchen där vi mötte IFK Klagshamn 1.
Det märktes rätt tydligt att Klagshamn var det mest taggade laget och den överkörning de bjöd oss på i den första halvleken var inte nådig. Det var räddhågset i närkamperna, vi gav varandra inte alternativ i anfallsspelet och vi jobbade framförallt inte för varandra i försvarsspelet. I halvtid stod det 1-5 och det var stukade Lilla Torg-spelare som i halvtid lovade varandra att börja spela som ett lag och visa lite hjärta.
I andra halvlek var det ett helt annat lag som motståndarna var tvungna att spela mot. Det visade sig även i målprotokollet och trots att det tillslut blev en ganska klar förlust med 3-6, vann vi den andra halvleken och det var det vi tog med oss in i slutspelet.

Ystad IF stod för motståndet i slutspelets första match. Laget från den sydligaste kusten i vårt land kunde dock aldrig hota i åttondelsfinalen och alerta Lilla Torg-spelare gjorde lite som de ville i denna match.
Resultatet blev därefter: seger med 6-0.

I kvartsfinalen mötte Lilla Torg Hässleholms IF (lag Grön), ett lag som vunnit alla sina gruppspelsmatcher men som inte behövt spela någon åttondelsfinal då FC Bellevue av någon anledning valt att lämna Walk Over.
Vi kände nog allihop att motståndarna inte riktigt hade samma tempo i bollrullandet som oss men trots det var det de som tog ledningen med både ett och två mål. Vi lyckades få till en reducering precis innan halvtidssignalen och gick in i halvtidsvilan med nyvunnen energi.
Trots att Hässleholm utökade sin ledning i inledningen av andra halvleken var det Lilla Torg som ägde spelet och skapade chanserna. Grabbarna jobbade stenhårt allihopa och tillslut kom så utdelningen genom både ett reducerings- och kvitteringsmål. Vid full tid var ställningen 3-3 och matchen gick till straffar.
I straffläggningen visade sig Lilla Torg ha de starkaste nerverna och efter en målvaktsräddning på den sista straffen var lyckan total när grabbarna insåg att de var klara för semifinal.

Efter den adrenalintömmande semifinalen var det efter raska bud dags för semifinal mot Klagshamn 2. Det märktes mycket tydligt att grabbarna nyss spelat en mycket tuff match och att man i straffsparksspänningen tömt sig totalt.
Semifinalen visade sig bli en energilös tillställning där Lilla Torg egentligen aldrig var i närheten att hota ett lag som man i vanliga fall egentligen inte borde ha några större problem med. När domaren blåste av matchen hade Klagshamn 2 vunnit matchen ganska komfortabelt med 3-0 och var klara för final.

Efter den tunga förlusten mot Klagshamn 2 i semin var det bara till att försöka ladda om batterierna och trolla fram en sista urladdning i tredjeprismatchen. För motståndet stod IFK Klagshamn 1, vilka vi ju förlorat mot i den sista gruppspelsmatchen. Vi hade alltså revansch att utkräva.
Det märktes rätt snabbt att det var två trötta lag som spelade men det var ändå våra grabbar som verkade lite piggare och som tog tag i taktpinnen. Ändå var det Klagshamn som lyckades tråckla in den första halvlekens enda mål. I halvtid konstaterade vi att det var vi som hade de piggaste och mest kreativa benen och grabbarna kom överens om att ge järnet den sista halvleken.
Och som de kämpade. I den andra halvleken gav man inte motståndarna en lugn stund med bollen utan var på dem som illrar över hela planen och vann ofta boll. Efter ett riktigt fint klapp-klapp-spel fick vi in kvitteringen och i slutet av matchen forcerade vi in vad som kom att visa sig vara segermålet.

Tyvärr blev det en lite tråkig avslutning på matchen då domaren kom i fokus inte minst från sidlinjen. Hur oense vi än är med hur domaren dömer måste vi lägga band på oss och istället koncentrera oss på att stötta grabbarna som spelar. Vi förstår att det är lätt att ryckas med när man tycker sig bli orättvist behandlad men vi måste ändå påminna om att grabbarna spelar, ledarna guidar, domarna dömer och åskådarna hejar och stöttar.

När vi sammanfattar grabbarnas insats under dagen kan man ändå inte annat än att imponeras. Hur mycket vi än tjatar om spelbredd och spelbarhet på sidan, så är det ni spelare som alltid gör jobbet. Nu tar vi en välförtjänt endagsvila innan det är dags för nya träningar och nya matcher. Väl mött på måndag!