Fotboll

Lilla Torg FF - Hyllie IK 2-0 (1-0)
2018-11-24 21:04
På ett kargt och höstigt Mariedals IP tog Torget emot Hyllie IK, som nästa år ska starta om i div 5. En match där bl.a Filip Ranmo och Christoffer Ekelund gjorde sin debut för Torget.

Första halvlek kantades av mycket frisparkar och ett hemmalag som tilläts ha bollen i backlinjen utan några större bekymmer, men som hade svårigheter med att etablera anfallsspel högre upp i banan. Dagens motståndare hade bestämt sig för att stänga igen denna tillställning (vilket dem gjorde bra!!) och det tvingade oss att gång på gång försöka dyrka upp 11 spelare på försvarssida.

Vårt passningsspel och vår positionering blev lite baktungt och vi fick ganska svårt att skapa riktigt farliga målchanser i den första halvleken. Vi hade full kontroll och det mesta av bollen - men inte i de ytor som vi helst vill ha bollen i.
I den 33:e matchminuten får vi en frispark som Karim förlösande trycker in, 1-0. Fullt rättvist sätt till matchbild, men vi kan absolut höja vår prestation.

I den andra halvlekens start och fram till ca minut 65-70 har vi, spelmässigt, vår kanske bästa stund. Efter några korrigeringar i halvtid ligger vi i bättre positioner och det gör vårt anfallsspel bättre och trycker ner våra motståndare ordentligt. Dessvärre får vi ett rött kort på Nico under denna perioden och det gav nya förutsättningar till matchen.
Hyllie börjar chansa ännu mer och detta gav oss möjligheten till att punktera matchen. Vårt nyförvärv, Christoffer Ekelund, bryter loss från sidan och dunkar in 2-0 - matchen vunnen.

Sammanfattningsvis en match som vi nog skulle vunnit med större siffror om vi varit lite mer distinkta och tydliga i motståndarens straffområde. Vi vet om de delarna i vårt spel idag som vi kan, och ska, göra ännu bättre samtidigt som vi håller en ganska hög lägsta-nivå idag som gör att motståndarna knappt skapar något alls. Gott så en lördag i slutet på november..!

Mål: Karim och Christoffer.
Skott på mål: 14-3.

// Alex Burman, Huvudtränare Lilla Torg FF.