Fotboll

Referat: Lilla Torg FF - BK Flagg
Lilla Torg FF - BK Flagg 0-2
2018-05-24 15:29
Det blev förlust i matchen mot BK Flagg. Offensiv oförmåga och defensivt slarv ledde till att Torget inte lyckades vinna veckomatchen. Här kan du läsa mer om matchen!
Det var veckomatch i division 4 under onsdagskvällen när Lilla Torg tog emot BK Flagg inför ett välfyllt Mariedals IP.
Hemmalaget var revanschsugna efter förra matchen mot Staffanstorp och Flagg har inlett serien övertygande med fem vinster på sju försök.

Matchen inleddes med mycket fysik och högt tempo där Flagg försökte hota genom långa bollar mot anfallsparet André Borg och Fabian Gustafsson som samspelade på ett bra sätt. Torget hade svårt att få igång sitt spel och fastnade ofta på en och samma kant. Efter cirka kvarten spelad av den första halvleken började Torget få mer plats att spela fotboll då man hade dragit isär Flagg och hemmalaget vaskade fram ett par inläggslägen och några halvchanser och det kändes som att man var påväg att skapa sig ett övertag i den jämna matchen. Den känslan försvann när André Borg från offsideposition "missade" bollen men ändp störde Torgets försvar som missbedömde situationen och Fabian Gustafsson kunde löpa sig loss i djupled, runda Joel Smidje och placera in 0-1 trots snäv vinkel.

Det var sedan Flagg som hade de hetaste chanserna i resterande del av halvleken och Joel Smidje stod för ett par starka ingripanden.

I andra halvlek kom Torget ut starkt och började forcera i jakten på en kvittering där bland annat Rickie Hagel hade en nick som gick precis på fel sida om stolpen sett ur hemmalagets ögon. Det var en snarlik matchbild i andra halvlek och Flagg gjorde återigen mål i mitten av halvleken då Joel Smidje styrde ut en retur och när Torget stod och sov kom en bortaspelare rusande och tryckte in 0-2.

Torget gav sig inte utan fortsatte leta mål men det ville sig inte för hemmalaget denna kvällen.

"Flagg är väl medvetna om sina kvalitéer och sätter sig i situationer ute på plan där man får möjlighet att maximera dessa. Vi blir omständilga, naiva och lyckas inte etablera något tillräckligt bra anfallsspel för att kunna störa. Det är surt med två förluster på fyra dagar men chans till revansch redan på lördag och det gäller att sluta sig som grupp, lära oss av våra misslyckanden och våga gå ut och vara den bästa versionen av oss själva på lördag - det är enda vägen framåt" , sa Torgets tränare Jonas Jönsson efter förlusten.