Fotboll

Referat: Lilla Torg FF - Åkarps IF
Torget förlorade på tilläggstid
2018-05-02 13:18
Torget tog ledningen med 1-0 i början av den andra halvleken. Det räckte tyvärr inte då Åkarp kom tillbaka och avgjorde med mindre än minuten kvar av tilläggstiden.
Gräsplanen hemma på Mariedal stod som spelplats för Torgets andra hemmamatch denna säsongen då man gästades av Åkarps IF. Dessvärre hade kommunen valt att klippa planen på måndagen, nästan en vecka före matchdagen och inte heller ville de vattna planen inför match vilket de gladeligen gjort tidigare säsongen.

Detta kom att påverka spelkvalitén från båda lagen då många passningar inte gick dit man önskade och ett antal avslutslägen blev förstörda då bollen hoppade till ute på fältet. Lika för båda lagen men tråkigt för publiken som kunde bjudits på en bättre fotbollsmatch med bättre förutsättningar.

I matchen var det Torget som tog kommandot och hade det mesta av bollinnehavet och flertalet gånger lyckades framförallt Diego och Fredde ute på högersidan kombinera sig ner bakom Åkarps vänsterback och därifrån hade Torget ett antal inspel/ inlägg som inte resulterade i något mål. Ett av dessa inspelen resulterade dessvärre i att Nikola Zivanovic nickade ihop med Åkarps målvakts armbåge och några minuter senare tvingades Nico att bryta matchen.

Torget satte in Johan Arwald och flyttade fram Mattias Jönsson i Nicos position.
Andra delen av första halvlek fick Åkarp mer att säga till om och de hade bland annat en boll som Tim Andersson räddade på mållinjen efter vaket försvarsspel. 0-0 stod sig till pausvilan.

Det hann inte gå många minuter av den andra halvleken förrän Karim Al-Asi presenterade sig för sin nya hemmapublik när han från sin vänstersida vek in och tryckte in ledningsmålet via ribban i den 49e minuten. Efter ledningsmålet börjar gästerna se allt tröttare ut och Torget tillåts fortsättningsvis ha mycket boll men är för passiva i offensiv box vilket gör att 2-0-målet uteblir.

Istället får Åkarp en frispark på offensiv planhalva och i straffområdet löper sig en bortaspelare helt fri och nickar mot mål. En nick som Joel Smidje styr undan men på returen dyker en Åkarpsspelare upp och jämnar ut tillställningen. Efter kvitteringsmålet böljar matchen fram och tillbaka och bland annat hinner Torget missa ett öppet mål och har ett par heta chanser ytterligare.

Avgörandet kommer med 30 sekunder kvar av matchen och det är Åkarp som gör segermålet efter ett välplacerat skott från straffområdeslinjen. Vändningen är ett faktum och Torget inkasserar sin andra raka förlust.

" Vi måste bli mer cyniska och nu får det vara nog med att skänka bort poäng den här säsongen. Hur bra vi, och andra, än tycker att vi är i spelet ute på plan så kommer inte det att stå någonstans när man sammanfattar serien i höst. Fotboll avgörs i boxarna och det är slut på att vara åskådare där inne nu. Nu gäller det att knyta näven och jobba ännu hårdare. Det är enda vägen framåt och det är helt upp till oss själva hur vi tar oss vidare," säger Torgets tränare Jonas Jönsson efter matchen.