Försäsongen avslutades med oavgjort
2018-04-04 22:22
Torget avslutade försäsongen med 1-1 borta mot Klippan
Under långfredagen genrepade Lilla Torg mot Klippans FF uppe på Åbyvallens konstgräs. Klippan slutade förra året på en tredjeplats i den nordvästra division 4-serien och med samma trupp och en ny tränare har man ambitioner om att vara med i toppstriden även denna säsongen.

När matchen drog igång var det Torget som tog kommandot och med ett tidigt, aggressivt presspel och bra samspel i speluppbyggnaden såg man till att spela på Klippans planhalva medan hemmalaget fick frejda sig och hoppas på ett längre direkt spel.

Torgets mål kom även under den inledande delen av matchen när Nikola Zivanovic frispelade Rickie Hagel som behärskat kunde trycka in 1-0 i den sjuttonde minuten. Efter en bra inledning på matchen började Torget ställa till det för sig själv och drog isär sitt lag allt mer vilket gav Klippan en väg in i matchen men gästernas ledning stod sig till pausvilan.

I andra halvleken blev det inte bättre utan en kombination av tekniskt slarv och att Klippan konsekvent tryckte ner bollen bakom Torgets backlinje gjorde att Torget inte fick igång sitt spel på den nivån vi vant oss att se laget ligga på.
Efter att Klippan fått frispark på egen planhalva blev gästerna ställda när den långa bollen damp ner och hemmalagets ytterforward kunde löpa sig fri och behärskat placera in kvitteringen.

I slutet av matchen var det Torget som var närmst ett avgörande och vaskade fram ett antal kvalificerade målchanser - tillräckligt för att avgöra men genrepet slutade 1-1 och nu är försäsongen över.

"Efter en stark inledning under de första 25-30 minuterna tappade vi lite ödmjukhet och började jobba mer var för sig än efter vår matchplan vilket ställde till det för oss", summerade Jonas Jönsson kort matchen innan han blickade framåt

"Vi känner oss väldigt färdiga med försäsongen nu. Vi är riktigt hungriga på att få börja spela matcher med mer tyngd i och att få spetsa till det sista som man bara kan göra i tävlingsmatcher. Vi är hungriga och redo för att vinna matcher och längtar till seriepremiären på lördag. Det är hög tid för den nu!"

Matchfakta:
Klippans FF - Lilla Torg FF 1-1 (0-1)
Mål LTFF: Rickie Hagel

På lördag, den 7 april, är det premiäromgång i Division 4 Sydvästra och för Torgets del innebär det hemmamatch mot FC Trelleborg.

Matchen börjar kl. 13 på Mariedals konstgräs och precis som förra året är det fritt inträde hela säsongen.