Seger i höstens första bortamatch
2017-08-15 14:39
Ett av fyra härliga måljubel på Husiegård i lördags. Foto: Simon Eriksson.
Husie välkomnade Torget till Husiegård där hemmalaget skulle spela sin första match för hösten medan Torget kom från en komfortabel seger mot Bosnien.
En stor plan och lätt regn inför match gjorde att Torget kände att de skulle få goda möjligheter att driva tempo och spela en bra anfallsfotboll under matchen.

Det var också Torget som tilläts ha initiativet i matchen och äga boll medan Husie gärna sökte den aktive Ken Hansson längst fram som ständigt försökte oroa Torgets backlinje. Det var ett ställningskrig i första halvlek och allt eftersom halvleken fortsatte kom Torget längre och längre fram i plan framförallt på högersidan där Fredrik Albertsson såg till att överbelasta gång på gång.
Inspelen fastnade ofta på Husiespelare och de efterföljande hörnorna resulterade inte i något mål för gästerna. Husies hetaste chans i den första halvleken fick Ken Hansson när han fri med Joel Smidje försökte chippa den bredvid men Smidje fick ut en hand och kunde enkelt avväpna försöket.

Torget kom ut till andra halvlek med en känsla av att ju längre matchen gick desto närmare segern kom man. Direkt från start växlade man upp ett par snäpp och tryckte tillbaka Husie rejält och nu började målchanserna bli allt farligare.

Det var dock en Husiespelare som skulle öppna målskyttet genom att sparka in Labinot Dreshajs hörna i eget mål och gästerna kunde få hål på hemmalagets kompakta försvar. Direkt efter målet hade Torget en ribbträff innan Fredrik Albertsson återigen tog sig fram på högerkanten efter bra spel via mittfältet och denna gång prickade han Nikola Zivanovics panna och Nico kunde, liksom i hemmamötet med Husie, nicka in bollen i mål.

Minuten efter målet fick inbytte Philipe Toth ett bra läge men bollen gick precis över målet. Det blev istället Rickie Hagel som gjorde det tredje målet när han vann boll på mittplan, uppmärksammade att målvakten var långt ute och behärskat skickade bollen över målvakten och in i mål.

I slutet försökte Husie flytta fram sina positioner något och Ken Hansson hade ett vasst läge med några minuter kvar men utan att förvalta det. Istället gjorde Torget även 0-4 när Philipe Toth blev serverad av Villiam Håkansson och Toths första A-mål för säsongen kändes efterlängtat.

"Det här vill jag summera som en rejäl bortamatch där vi i första halvlek ser till att sätta en grund för matchen. I andra halvlek förvaltar vi sedan detta på ett imponerande sätt och det kändes hela tiden som att vi hade kontroll på händelserna mot ett lag som kommer att störa betydligt fler motståndare nu under hösten om de bara får fortsätta ha alla sina spelare på plats."  säger Torgets tränare Jonas Jönsson.