Tre poäng är tre poäng!
2017-06-01 11:46
Diego Delgado öppnade målskyttet i matchen mot Skegrie när Torget vann med 2-1.
Det var full omgång i division 5 sydvästra under onsdagskvällen och för Torgets del innebar det bortamatch mot Skegrie BK. Skegrie slutade trea i serien förra året, bara efter Torget på målskillnad. I år har man fått en tuffare inledning på serien och inför matchen hade man tre segrar och fem förluster på kontot.

Det var ett blåsigt Snarringe IP som väntade de båda lagen och till det möttes vi av årets hårdaste plan (trots att vi spelar hemmamatcherna på dåligt konstgräs) som dessutom var ganska ojämn. Tuffa, men lika förhållande för båda lagen.

Torget tog tag i taktpinnen från starten av matchen och förlade spelet på Skegries planhalva där man fick fast mycket boll på Diego Delgado och Nikola Zivanovic medan Mattias Jönsson fördelade spelet och Labinot Dreshaj utgjorde djupledshotet tillsammans med Tim Andersson som startade matchen som vänsterforward.

Efter ett antal lägen att ta sig förbi fick Diego läget i den 20e minuten när Matte serverade honom i djupled och framme vid målvakten gjorde Diego inget misstag och Torget var i ledning. Skegrie passade därefter på att sticka upp i ett par anfall men den sista skärpan saknades hemmalaget som istället fick se Nikola Zivanovic få bollen av Villiam Håkansson, vända upp, och prickskjuta in 2-0 i målvaktens hörn.

I andra halvlek var utsikterna goda för gästerna när man fick vinden i ryggen och ambitionen var att trycka ner Skegrie och försöka avgöra matchen. Av detta blev det inte mycket utan det var hemmalaget som tog kommandot och bara åtta minuter in i halvleken var det reducerat efter att man tagit sig fram på högerkanten och ett behärskat inspel kunde ge öppet mål för en framstötande hemmaspelare.

I andra halvlek visade Skegrie upp mycket av det finurliga spel som gjorde att de var ett topplag förra säsongen och förmodligen är det en tidsfråga innan laget börjar klättra uppåt i tabellen. Trots att spelet inte var lika bra från Torget i andra halvlek skapade man trots allt chanser för att avgöra men hemmamålvakten hade ett par fina räddningar som hindrade detta.

I den 85e minuten fick så Skegrie sin kvitteringschans men en fin fotparad från Joel Smidje innebar att 1-2 stod sig matchen ut och Torget kunde inkassera sin sjunde seger för säsongen.

"En märklig tillställning i svåra förhållanden men det vi tar med oss från denna match är trots allt alla tre poängen. De är lika mycket värda som i lördagens match mot Klagshamn då vi spelade en bättre fotboll än ikväll. Skegrie är ett finurligt lag och duktiga på att skapa numerära övertag ute på planen så jag är helt övertygad om att de kommer ta poäng från många lag i serien."

"För vår del gäller det nu att samla ny energi och förbereda oss inför lördagens kluriga hemmamatch mot Liria som verkligen kommit igång och har fem raka matcher utan förlust. Vi ska dock göra allt som står i vår makt för att komma ur denna intensiva vecka med full pott och ett härligt spurtläge inför den stundande avslutningen på vårsäsongen."