Fotboll

Referat: Lilla Torg - Croatia
2016-10-01 20:04
Daniel Rojas gjorde återigen mål på Croatia, idag var det 2-0- målet han satte.
Det vilade en annorlunda stämning över Mariedals IP när Croatia skulle komma på besök efter vårens skandalartade scener på Kroksbäck IP och man får nog säga att det påverkade bägge lagen inledningsvis då Skånes fotbollsförbund inte lyckades leva upp till det arrangemang man lovat inför matchen för att garantera hemmalagets säkerhet. Lagen skötte dock det hela bra, men tittar man på hur matchen såg ut så får man nog säga att spelkvalitén blev klart lidande med tanke på att det var seriens 1:a och 2:a som möttes.

Matchen var jämn och chansfattig, kanske hade Croatia ett litet spelövertag i den första halvleken men sett till målchanser var det jämnt. I matchens 40:e minut kunde ändå Troget ta ledningen efter en stunds briljans av Björn Schäfer som hittade Johan Arwald med en genomskärare, Arwald förvaltade passningen på bästa sätt genom att lugnt placera in bollen bakom bortakeepern.

I den andra halvleken var Torget nära att göra 2-0 ett par gånger men det krävdes ett par grova missar och ett tveksamt bortdömt mål  för Philipe Toth innan det målet skulle komma. Denna gången var det inhopparna Robin Johansson och Daniel Rojas som fick bjuda på briljans, Johansson nådde Rojas som tog med sig bollen på bröstet innan han lyte in 2-0 på volley trots att han var hårt uppvaktad. Målet föll i den 69:e minuten, Rojas byttes in i den 68:e.

Med kvarten kvar reducerade Croatia lite snöpligt då Torget tappade koncentrationen för en stund men det skulle bara visa sig vara av akademisk betydelse då 2-1 stod sig till slutsignal och Torget hade säkrat andraplatsen i serien på eget bevåg.

"Vi har jobbat i motvind från alla instanser som har med den här serien att göra men ändå slutar vi 2:a. Jag kan bara applådera mina spelare som klarat av detta och vi tar med oss en otrolig styrka som grupp in i kvalspelet efter att ha fått kämpa mot alla tänkbara motgångar tillsammans sedan omgång ett. Jag ser verkligen fram emot att kvala tillsammans med det här gänget och med våra trogna åskådare som ser oss vecka ut & vecka in" säger Tobias Wilhelmsson.

Nu väntar kval mot Åstorp, första matchen spelas på onsdag 5/10 kl. 19 i Åstorp och returen går på lördag 8/10 i Malmö. Det sammanlagda resultatet räknas och vinnaren ställs inför ett nytt dubbelmöte, denna gången mot ett lag från div. 4 norra för att avgöra vem som ska spela div. 4 nästa säsong.