Referat: Lindeborg - Lilla Torg
2016-08-14 10:52
Frisparksgurun Fredrik Persson i aktion
Lilla Torg åkte under lördagen till Lindeborgs IP för match mot just Lindeborg. Det var ett fokuserat Lilla Torg som gick ut till match och första 20 minutrarna hade hemmalaget svårt att hänga med i tempot som Lilla Torg drog upp. Den starka perioden kröntes med ett nytt fantastiskt frisparksmål signerat Fredrik Persson som slog till från långt håll. Efter målet drog Torget ner på takten lite och den andra delen av första halvlek blev ganska händelselös bortsett från en handssituation som domaren valde att fria i då en Lindeborgspelare sparkade upp bollen på sin egen hand i eget straffområde.

Den andra halvleken var inledningsvis ganska jämn och när Lindeborg skapade sin första riktiga målchans genom en nick som smet strax över så fick dom lite extra energi. Men i den 60:e minuten hoppade Ali Alfredji in och i den 61:a minuten stötte han in bollen till 2-0 på en retur efter att Robin Rymsza tråcklat sig fram djupt inne i straffområdet. Målet kom efter en lite bättre period för Torget och det kändes nu som att gästerna hade full kontroll på matchen. Men i den 73:e minuten kom kallduschen då Lindeborg fick in en boll bakom Torgets backlinje och en hemmaspelare kunde lyfta in sin egen retur från långt håll efter att det första skottet blockerats av Joel Smidje långt ut i straffområdet.

Efter reduceringen så flyttade Lindeborg fram laget ordentligt och Torget kontrade friskt men trots rena frilägen för både Ali Alfredji och Joel Bang Berg så dröjde det ända till den 83:e minuten innan 3-1 kom. Det var Mattias Jönsson som gick på kraft i fritt läge efter ytterligare en omställning och målvakten var utan chans. Ett par minuter senare fick Lindeborg chansen att ta sig in i matchen igen då man tilldelades en straff, i en situation som inte var helt olik den som domaren friade för i den första halvleken. Joel Smidje såg dock till att vi slapp onödig spänning på slutet då han inte bara räddade utan även "limmade" straffen nere vid sin vänstra stolpe.

"Vi är det bättre laget idag och vinner välförtjänt, skönt för laget att ta revansch för poängtappet mot Lindeborg i våras och för den lite snöpliga förlusten i förra omgången mot Skegrie. Nu gäller det att ladda om och komma lika förberedda till matchen mot Oxie nästa Söndag"  säger tränaren Tobias Wilhelmsson som fortsätter "Skönt att vi fick spel på skadeförföljda trion Ali Alfredji, Robin Johansson och Ludvig Alvesson samt att vi fick igång nyförvärvet Robin Rymsza, det ger oss många alternativ framöver".