Referat: Lilla Torg - Vellinge IF
2016-06-23 23:04
Torget går till sommaruppehåll med en ny seger i ryggen efter 4-1 hemma på Mariedal mot Vellinge IF. Den första halvleken var ganska tillknäppt och det var egentligen inte så många målchanser att tala om men de som dök upp blev det mål på vilket gav ett halvtidsresultat i form av 3-1 till hemmalaget.

Målskyttet öppnades i mitten av den första halvleken när Fredrik Persson hittade djupledslöpande högerbacken Fredrik Albertsson med en svepande boll. Assisten var vacker men höjdpunkten var ändå Albertssons förstatouch som gav honom ett friläge vilket han förvaltade på bästa sätt.

Vellinge skulle dock kvittera när man tryckte dit bollen efter en inläggsfrispark, en kvittering som inte var helt orättvis med tanke på matchbilden. Men Torget reste sig snabbt och med 2 snabba mål i den 36:e respektive 39:e minuten så kunde man gå till paus med en betryggande ledning. 2-1 satte Fredrik Persson på ett skott från straffområdeslinjen assisterad av Viktor Andersson och 3-1 satte Viktor själv efter att Gustaf Holmer stått för förarbetet.

I den andra halvleken stängde Torget till matchen och då man dessutom fick vinden i ryggen så tvingades Vellinge jobba hårt för sina chanser samtidigt som Torget ganska lugnt kunde vänta in sina lägen. Inledningsvis så var det Fredrik Persson som var närmast några gånger då bortalaget hade stora problem med att ta hand om honom i omställningsspelet och nog borde han belönats med en straff men den för dagen lyckade domaren valde att fria.

Med 20 minuter kvar började Vellinge flytta fram spelet och Torget fick verkligen jobba för att stänga matchen och koncentrera sig på omställningar. Vellinge lyckades vid ett tillfälle ta sig bakom Torgets backlinje men en friställd bortaspelare sköt över när Joel Smidje kom ut och täckte av målet bra. Efter 75 minuter var det lika nära åt andra hållet då Fredrik Persson prickade stolpen och på returen fick Viktor Andersson se målvakten göra en jätteräddning som höll Vellinge kvar i matchen.

I matchavslutningen ropade Vellinge på straff och Björn Schäfer fick se ett skott blockeras på mållinjen innan Fredrik Persson avslutade vårsäsongen på bästa sätt med en härlig frispark i krysset på stopptid.

"En jämn match där vi är lite tyngre och lite bättre än Vellinge i de avgörande momenten" summerar Tobias Wilhelmsson. Nu går laget alltså på några veckors sommarvila innan det är dags för höstpremiär mot Skegrie den 6/8.