Referat Lilla Torg- Lindeborg
2016-05-01 14:29
Mattias Jönsson återigen 2- målsskytt
På Valborgsmässoafton spelades det Malmöderby på Mariedals IP mellan Lilla Torg och Lindeborg. Torget kom till spel med några förändringar jämfört med matchen mot Skegrie, Gustaf Holmer kom åter in i laget efter avstängning och Ludvig Alvesson fick chansen från start efter ett fint inhopp på Snarringe IP, detta innebar att Ali Alfredji och Daniel Rojas fick starta vid sidan om.

Lindeborg rivstartade då man bröt Torget i uppspelsfasen och efter en rak omställning prickade man ribban. Hemmalaget svarade omgående när Gustaf Holmer lurade två bortaspelare djupt ner i straffområdet innan han spelade in bollen framför mål där Mattias Jönsson och Ludvig Alvesson forcerade in 1-0 (den förstnämnde noterades som målskytt). Torget fortsatte skapa chanser efter målet, både via fasta situationer och efter spelmoment & bollvinster men Lindeborg hotade emellanåt med sina snabba omställningar.

Efter 18 minuter kvitterade Lindeborg efter att man lyft in en frispark i straffområdet där man fick gott om tid på sig i andrabollsspelet och en bortaspelare kunde relativt ostört lobba in en halvvolley bakom Sebastian Nyman i hemmamålet. Efter detta målet tappade Lilla Torg initiativet i matchen och man stördes också av att Johan Arwald tvingade kliva av med en befarad muskelskada i baksida lår. Formstarka Mattias Jönsson grävde ändå fram ett par chanser, först prickade han stolpen i samband med en snabb spelvändning från Torget och i den 35:e minuten placerade han in en frispark till 2-1. Minuten senare kom även chansen till 3-1 men Ludvig Alvesson lyckades inte överlista bortamålvakten när han kom i någorlunda fritt läge från högersidan av straffområdet. Istället klev Lindeborg fram ytterligare en minut senare och prickade dit en frispark från långt håll som via en touch på vägen lurade sig förbi Nyman i hemmamålet. Detta innebar att en svängig första halvlek slutade 2-2.

I den andra halvleken tog Torget över rejält och man skapade regelbundet chanser som tyvärr inte ledde till något mål. Först ut var Viktor Andersson som kom i fritt läge redan 3 minuter in i halvleken, Mattias Jönsson testade från distans och inhoppande Björn Lindstrand testade skott i straffområdet men bollen ville inte in. Efter 62 minuter var det nära i samband med en hörna men Daniel Rojas och Viktor Andersson kunde inte riktigt komma överens om vem som skulle stöta in bollen så 2-2 stod sig. Efter knappa 70 minuter krävdes det en jätteräddning av bortamålvakten när Holmer serverade Bang Berg som alltså fick se sitt skott från nära håll blockas av den utrusande bortakeepern.

Det var Torget för hela slanten och Lindeborgs omställningar från den första halvleken blev allt färre, de som ändå dök upp kunde Sebastian Nyman i hemmamålet avstyra relativt enkelt. Efter 80 minuter drog Lindeborg på sig en onödig utvisning vilket innebar att matchbilden bara befästes ytterligare. Fredrik Persson hade läge i boxen, Holmer hade ett skott som smet retfullt utanför, inhoppande Ali Alfredji testade en nick och Björn Lindstrand var nära på den första stolpen, men bollen ville helt enkelt inte in. Bortalagets jubel på slutsignalen visade ganska väl vem som var mest nöjd med det oavgjorda resultatet som dom verkligen arbetat hårt för.