Referat: Skegrie- Lilla Torg
2016-04-24 18:13
2- målsskytten Mattias Jönsson firar sitt 3-1 mål med Joel Bang Berg och Fredrik Persson
Torget tog sig idag till Snarringe IP för ny söndagsmatch, denna gången stod Skegries bollklubb för motståndet i en match som skulle sluta med en 3-1 seger för laget från Slottsstaden.

Skegrie inledde matchen energiskt och jagade Torgetspelarna i varje situtuation inledningsvis och man tog också ledningen efter 17 minuter då man fått fast bollen runt offensivt straffområde och med ett välplacerat skott ställde man Sebastian Nyman i bortalaget utan chans. Skergrie mattades dock av efterhand och kanske räckte inte konditionen riktigt till det ambitiösa spel man försökte använda sig av för att störa Torget och de sista fem minutrarna av första halvlek vände gästerna på steken genom två fina mål.

Först ut var Johan Arwald som klippte till med en patenterad yttersida på halvvolley strax utanför straffområdet. Bollen fick en perfekt skruv och borrade sig in otagbart i hemmamålvaktens vänstra kryss till 1-1. Minuter senare var Viktor Andersson på håret att ställas i fritt läge men han vinkades av för offside med minsta möjliga marginal. innan Torget tog ledningen hann Skegrie med att hota på en fast situation men tack vare uppoffrande försvarsspel så löste Lilla Torg den situationen och istället kunde alltså bortalaget gå till pausvila i ledning. Även detta mål var vackert, Mattias Jönsson skapade sig lite yta på egen hand efter ett inkast och drog till med ett vänsterskott långt utifrån som tack vare hårdhet och placering gick in till 2-1.

I den andra halvleken inledde Torget piggt men Skegrie stack upp med en frispark i bra läge där Sebastian Nyman fick visa sina målvaktskunskaper då han motade en boll som dök ner bakom den uppställda muren. Det var dock Torget som kontrollerade matchen även om man inte lyckades ösa fram målchanser, men efter 70 minuter var det nära 3-1 då Mattias Jönsson elegant spelade fram inhoppande Ludvig Alvesson till fritt läge, men den gode Alvesson fick inte tillräcklig träff för att få nätkänning. Han tog istället revansch 10 minuter senare då han bjöd igen till Mattias Jönsson med ett väl avvägt inspel varifrån Jönsson kunde sätta matchavgörande 3-1. Skegrie grävde ändå fram en målchans till men Sebastian Nyman fick göra en ny bra räddning innan domaren blåste av tillställningen.

"Jag är glad att vi kan komma hit och göra en gedigen bortamatch trots att vi hade lite problem med avstängningar samtidigt som vi kom från en tung förlust i förra omgången. Jag tycker det är ett gott tecken då det är i motgång som man verkligen får se vilken karaktär vi har på våra spelare så att studsa tillbaka på detta sätt var ett skönt kvitto att få från spelartruppen. Kan vi nu bygga vidare på detta så kan det bli en bra vårsäsong för oss" kommenterar tränaren Tobias Wilhelmsson.