Referat: Lilla Torg FF- Vellinge FF
2016-04-10 17:25
Under lördagen spelades det seriepremiär hemma på Mariedals IP mellan Torget och gästande Vellinge FF. Torget stod för en stabil insats som ledde till en 4-0- seger. Segern grundlades redan i inledningen av matchen då man tagit ledningen med 3-0 redan efter 20 minuters spel.

1-0 gjordes av Fredrik Persson som tryckte upp ett vackert skott i det bortre krysset efter kombinationsspel runt straffområdeslinjen där Viktor Andersson nog stod för den sista lilla vrickningen innan Persson kunde avsluta. Ett par minuter senare löpte Björn Schäfer loss på sedvanligt vis djupt på offensiv planhalva och hans inspel i boxen möttes av Gustaf Holmer som tryckte dit 2-0 från nära håll. Även 3- 0 skulle som sagt komma omgående och det var Fredrik Persson som plockade fram sin giftiga vänsterfot igen när han placerade in en frispark från distans. 3-0 blev halvtidsresultat vilket var fullt naturligt då Torget var det bättre laget i matchen.

I den andra halvleken slog Torget av på takten i anfallsspelet något och koncentrerade sig istället på att spela av matchen vilket man gjorde så pass bra att Joel Smidje i hemmamålet inte hade särskilt mycket att ta hand om. Efter en timmes spel borde nog Torget fått chansen från straffpunkten men Gustaf Holmer var lite för ärlig och höll sig på benen trots att han tacklades tufft, några minuter senare fick han istället syna det röda kortet efter att han gått in lite ovårdat i en duell på mittplan och Torget fick spela 10 mot 11 sista halvtimman.

Torget fortsatte att prioritera defensiven efter utvisningen men var farliga dom gånger man gick framåt. Med 10 minuter kvar att spela tacklades även Björn Schäfer i offensivt straffområde och denna gång pekade domaren på straffpunkten varifrån Mattias Jönsson satte slutresultatet till 4-0.

"En stark premiär tack vare att truppen gjort en bra försäsong med många bra träningar & matcher" kommenterar tränaren Tobias Wilhelmsson som fortsätter "Jag är särskild nöjd med laginsatsen då vi till stora delar byggt ett nytt lag på bara några månader"