Referat Torget- Croatia (MM)
2016-02-13 17:54
Det blev bara en poäng för Torget när man tog emot Croatia hemma på Mariedal i Malmömästerskapets gruppspel i en match som slutade 2-2. Torget öppnade starkt och redan i den 9:e minuter tog man välförtjänt ledningen efter att Mattias Jönsson dragit igång ett anfall som debuterande Viktor Andersson avslutade i ett öppet mål efter fint kombinationsspel av Gustaf Holmer och debutant nr. 2 Joel Bang Berg. Hemmalaget såg väldigt starka och resoluta ut i matchens inledning så Croatias kvittering kom på typiskt Croatia- vis - från ingenstans innan kvarten var spelad. Och ska man vara ärlig så får nog Torget assist på det målet då man strulat till det i uppspelsfasen och hamnat helt fel i positionsspelet vilket ledde till att Joel Smidje som lämnats ensam i sitt mål fick se en Croatiaspelare lyfta upp bollen i hans vänstra kryss.

Efter Croatias mål kom Torgets fina inledning helt av sig och hade det inte varit för en jätteräddning från Joel så hade gästerna tagit ledningen efter 20 minuters spel, men istället kunde Torget växa in i matchen igen. Efter ett par bra omställningar och halvchanser så kom ledningsmålet genom Björn Schäfer som nickade dit bollen i öppet mål i efterspelet av en hörna. 2-1 stod sig sedan till paus.

I den andra halvlekens inledning tvingades Joel Bang Berg kliva av då han insjuknade under matchens gång vilket tvingade fram lite förändringar i hemmalaget. Det såg dock ganska stabilt ut förutom i samband med en Croatia- hörna då Joel fick göra en ny bra räddning. Framåt fortsatte Torget att kombinera fint och nog borde det ha kommit ett tredje mål för Torget på något av alla lägen man tog sig till. Istället lyckades Croatia plocka fram ett nytt mål från ingenstans då man tog sig bakom Torgets lite ouppmärksamma backlinje med en 40- meterspassning och Joel fick återigen möta en friställd Croatiaspelare som inte gjorde något misstag utan kvitterade till 2-2.

På det stora hela en godkänd insats från Torget som dock borde hittat en väg att vinna den här matchen, men all heder åt Croatia som ännu en gång visade att man har tillräckliga individuella kvalitéer för att kunna skapa målchanser i matcher man inte riktigt är med i.