Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

Viktig hemmaseger
2015-09-05 17:57
Den på förhand tuffa och viktiga hemmamatchen mot Vellinge FF slutade med en klar 4-0- seger för Torget. Segern gjorde sig dock inte av sig själv utan det krävdes en bra insats av hemmalaget för att slå de erfarna & duktiga gästerna från Vellinge.

Den första halvleken var jämn i 40 minuter och i målchansväg så hade Björn Schäfer Torgets bästa chans samtidigt som Vellinge hade någon bra möjlighet. Sista 5 minutrarna skulle dock bli dramatiska och lite matchavgörande. Först satte Vellinge hårt tryck på Torget och hade det inte varit för en fenomenal Jesper Hansen i hemmamålet så hade nog gästerna gått till pausvila i ledning, men med två otroliga räddningar höll Hansen kvar Torget i 0-0- läge. I halvlekens sista minut så ordnade istället Torget 1-0 genom Kenneth Neergaard tjusigt assisterad av Björn Schäfer vilket gav en skön pausvila för hemmalaget.

I den andra halvleken startade Torget starkt och man skapade 2 100%-iga målchanser direkt och på den 3:e så satte Björn Schäfer 2-0 när det bara gått 5 minuter. Målet kom på nick efter att Gustaf Holmer stått för ett precist inspel. Efter 2-0 var känslan att Torget hade bra koll på händelserna men efter ca. 65 minuters spel hettade det till i Torgets straffområde, återigen klev Jesper Hansen fram, denna gången med en dubbelräddning som inte hör hemma i division 5 och Vellingespelarna kunde bara skaka på huvudet åt att ställningen fortsatt var 2-0.

Med kvarten kvar jobbade Schäfer & Mattias Jönsson fram en frispark strax utanför offensivt straffområde och den sistnämnde satte säkert 3-0 med en behärskad frispark. Här avgjorde matchen definitivt och gästerna började spel med en halvhjärtad offensiv som inte hotade nämnvärt samtidigt som den öppnade för omställningsspel för Torget. 4-0 kom logiskt med ett par minuter kvar, återigen var det den för dagen nyttige Björn Schäfer som stod för förarbetet då han satte inbytte Björn Lindstrand i fritt läge. Schäfer hade nog blivit "man of the match" om det inte vore för den omutlige Jesper Hansen som dessutom passade på att rädda en billigt dömd straff i matchens sista minut och på något sätt så blev han matchhjälte i en match som Torget vann med 4-0.

Tyvärr fick vi inte mycket hjälp i matcherna där övriga topplag var inblandade och det är fortfarande några poäng till den efterlängtade topp-3. Dock glädjande att Torgets förm är klart uppåtgående vilket kan bli avgörande i slutändan. Enda smolket i glädjebägaren var att Maxim Khalil fick utgå med en befarad skada i baksidan i den första halvleken.